Morning routine-video’s zijn superpopulair op YouTube. En dat is niet voor niets, want een snelle ochtendroutine waarmee je er ook nog eens fab uitziet, is best wel lastig. Gelukkig zijn er wat trucjes om alles net iets sneller te laten gaan.

#1. Houd een vaste routine aan
Als je de ene ochtend begint met ontbijten, dan je tas inpakt en dan gaat douchen en deze drie dingen de andere dag andersom doet, ben je altijd trager. (Echt, it’s proven!) Zorg er daarom voor dat je dingen altijd in dezelfde volgorde doet. Routine is key voor snelheid.
 
#2. Maak een ochtend- én avondroutine
Echt tijd bespaar je ’s ochtends door dingen ’s avonds al te doen. Oké, eigenlijk kosten ze natuurlijk nog precies evenveel tijd, maar het is echt chiller om ’s avonds uitgebreid in bad te gaan dan om ’s ochtends in anderhalve minuut te moeten douchen en je tanden poetsen, omdat je te laat bent opgestaan.

#3. Train je skills
Vloeibare eyeliner staat hartstikke mooi, behalve als je het binnen tien seconden wilt doen en het nog nooit eerder hebt gebruikt. Voor make-up geldt dus: oefenen. En dan bij voorkeur op een rustig moment in het weekend.

#4. Koop een doucheklokje
Sta jij ’s ochtends altijd lekker te suffen onder de douche? Dan kan een douchetimer je helpen. Stel ‘m in op vijf minuten en stap dan ook echt onder de douche vandaan. Hallo tijdwinst van een halfuur!

Lees ook: 5 tips om je haren te behandelen na zonnige dagen

#5. Zet de stuff die je echt nodig hebt klaar
Wil je even een laagje mascara opdoen, moet je eerst al je oogschaduws wegleggen. Onhandig! Zet alle stuff die je nodig hebt bij elkaar in een mandje, dan hoef je nooit meer te zoeken.

#6. Houd een ritme aan
Je bent ’s ochtends een stuk sneller als je genoeg geslapen hebt. En genoeg slaap krijg je dan weer het makkelijkst door op tijd naar bed te gaan én elke avond rond dezelfde tijd te gaan. Boring, maar effectief.

#7. Zorg voor een simpel ontbijt
Race jij uiteindelijk elke ochtend zonder ontbijt naar buiten? Zonde! Een kuipje yoghurt heb je zo gegeten, net als twee boterhammen die je dag van tevoren hebt gesmeerd. Lukt het echt niet? Neem je ontbijt dan mee en eet het voor je eerste les begint.

#8. Zet je wekker aan de andere kant van de kamer
Pijnlijk, maar effectief: als je moet opstaan om je wekker uit te zetten, snooze je een stuk minder. 

Lees ook: 5 tips als je voor het eerst gaat conturen