Kroeshaar kan behoorlijk irri zijn. Het pluist en is moeilijk in model te brengen. Maar gelukkig kom je met de juiste verzorging al een heel eind. Wij geven 8 tips!

Tip 1: Shampoo en conditioner
Was je haar met een voedende shampoo en conditioner, vaak staat het woord ‘anti-pluis’ op het flesje. Wrijf je haar niet droog, dit zorgt juist voor meer pluis. In plaats daarvan, wring zoveel mogelijk water uit je haar en laat het ongeveer 20 minuten in een handdoek drogen.

Tip 2: Voedend haarmasker
Doe twee keer per week een voedend masker in je haar. Wees niet te zuinig met de hoeveelheid en laat het 15 minuten intrekken, voordat je het uitspoelt met koud of lauw water. Het is een extra fijn masker als er voedzame ingrediënten in zitten, zoals argan of avocado olie.

Tip 3: Makkelijk kambaar
Ontklit je haar als het nat is en doe er van tevoren een beetje conditioner in. Dit maakt het makkelijker kambaar. Gebruik het liefst een kam met grove tanden.

Tip 4: Extra verwennen
Doe wat gladmakende serum in je haar, wanneer het nog vochtig is. Wil jij je haar extra verwennen? Gebruik dan in plaats van de serum, een leave-in conditioner of crème voor krullend haar.

Tip 5: Vermijd het verhitten
Laat de föhn en stijltangen in de kast liggen. Door de hitte wordt je haar alleen maar droger en zal het sneller breken. Kan je het echt niet laten? Vergeet dan niet van tevoren een serum in je haar te doen.

Tip 6: Zit niet veel aan je haar
Probeer niet te vaak aan je haar te zitten. Dit maakt het haar pluiziger.

Tip 7: Satijnen kussensloop
Slapen als een prinses: vervang je normale kussensloop met een satijnen of zijden versie. Hierdoor zal je haar minder snel uitdrogen en afbreken.

Tip 8: De kapper als reddende engel
Een kapper kan je helpen een perfect kapsel uit te kiezen. Vraag een kapper om hulp, maar durf ook je eigen mening te laten horen.