Droogshampoo kan er niet alleen voor zorgen dat je vette haar er weer wat frisser uitziet. Je kunt er nog een heleboel andere dingen mee doen. Lees snel acht verrassende manieren om droogshampoo te gebruiken!

1. Het zorgt voor veel volume in je haar.
Ga met je hoofd ondersteboven hangen en spray droogshampoo op je haar bij de aanzet. Daarna kun je het ook een beetje over de rest van je haar sprayen. Dat zorgt voor textuur en volume. Hello big hair!

2. Het helpt om stylingproducten uit je haar te krijgen.
Stel je hebt gister een strakke paardenstaart gedragen en er een hoop gel of mousse in gegooid. Vandaag heb je geen tijd om je haar te wassen, maar je wilt wel een luchtig los kapsel. Met de hulp van droogshampoo en een borstel kun je de oude stylingproducten eruit borstelen. Zo krijg je weer je eigen haarstructuur terug!

3. Het voorkomt dat je krullen in elkaar gaan zitten.
Als je wilt dat je krullen er messy uitzien in plaats van perfect, dan kun je droogshampoo waar zetmeel in zit gebruiken. Spray het over je hele haar nadat je het gekruld hebt. Het maakt je haar stug, waardoor je krullen niet in elkaar gaan zitten en één grote krul worden.

4. Het zorgt ervoor dat schuifspeldjes beter blijven zitten.
Heb je ook wel eens dat je speldjes zo snel weer uit je haar glijden? Spray ze dan eens in met droogshampoo voordat je ze in je haar schuift! Deze truck wordt ook vaak gebruikt door de kappers van celebs.

5. Het helpt om je haar te touperen.
Spray eerst droogshampoo bij de aanzet van de pluk haar die je wilt touperen. Kam of borstel daarna je haar op die plek in omgekeerde richting. Op die manier blijft het supergoed zitten. Prachtig bij een opgestoken kapsel!

6. Het voorkomt dat je pony tegen je voorhoofd plakt.
Als je een pony hebt, dan weet je wel dat je haar daar extra snel vet wordt. Door wat droogshampoo aan de achterkant van je pony te sprayen, blijft het een stuk langer fris en goed in model zitten!

7. Het zorgt voor wat versteviging in je haar.
Maar het laat geen hard laagje achter zoals met haarspray. Je kunt nog steeds makkelijk je vingers door je haar halen, maar je haar heeft wat meer structuur en hangt niet zo slap langs je gezicht.

8. Het kan donkere uitgroei minder opvallend maken als je blond bent.
Veel droogshampoos laten een witte laag poeder achter op je haar. Normaal wil je dat natuurlijk wegwerken, maar als je donkere uitgroei hebt, kun je deze juist een beetje camoufleren met droogshampoo!

Lees ook: Tips tegen vet haar