Kan jij in jouw make-up routine ook niet zonder een laagje mascara (of vier)? Wij in ieder geval niet! Maare, wist jij dat vrouwen vroeger kohl, krokodillenpoep, water en honing op hun wimpers smeerden? Check hier nog meer funny facts over mascara!

Wist je ook dat… (over mascara)

…Eugene Rimmel (van Rimmel London) de eerste echte mascara op de markt heeft gebracht? Je moest het borsteltje toen nat maken en vervolgens over het zwarte blokje halen.

…er in Amerika iedere seconden 1,6 mascara’s worden verkocht? Bizar hΓ¨?!

…in 1938 de eerste waterproof mascara werd uitgebracht? Er zat toen terpentine in, waardoor er heel veel mensen allergieΓ«n en irritaties kregen…

…bijna iedere vrouw haar mond raar opendoet als ze mascara aanbrengt? Op die manier is knipperen een stuk lastiger en knoei je niet zo snel met de mascara. Handig!

…de mensen in Egypte als sinds 4000 jaar voor Christus hun wimpers donkerder maakten? Hiervoor gebruikten ze kohl, krokodillenpoep, water en honing. Ieh!

…waterproof mascara nog sneller uitdroogt dan gewone mascara?

…in sommige mascara’s het ingrediΓ«nt guanine zit? Dat is gemaakt van vissenschubben…

…mascara ook te gebruiken is als eyeliner? Pak er maar een dun kwastje bij, dep deze in je mascara en je kan een perfecte wing zetten!

Lees ook:

Beeld: 123RF