Laten we eerlijk zijn, make-up en warmte is geen goede combi. Je mascara loopt uit, je blush gaat vlekken en je lipgloss blijft plakken. Maar om toch goed voor de dag komen hebben wij een paar tips voor summerproof make-up!

1. Primer
Prime it! Een primer is echt onmisbaar op een zomerse dag. Een primer zorgt er namelijk voor dat je oogschaduw en foundation op hun plaats blijven zitten. Het is belangrijk om niet te veel primer te gebruiken, een drupje op je vinger is voldoende voor beide oogleden. Voor je gezicht mag je gerust iets meer primer aanbrengen.

2. Getinte dagcrème
In plaats van dagcrème en daarna foundation eroverheen, kun je kiezen voor een getinte dagcrème. Bijvoorbeeld een BB- of CC-crème. Het is licht en luchtig. Het geeft ook nog eens goede dekking, dus geen concealer of poeder nodig. Ondanks dat het product dun is, maakt het je huid egaler, dus je voelt het nauwelijks zitten.

3. Dunne lagen make-up
Als je toch besluit te gaan voor een foundation, zorg er dan wel voor dat je dit met dunne lagen aanbrengt. Hoe minder make-up, hoe minder kans dat het gaat verschuiven. Je make-up is dan ook lekker luchtig en daar kun je de hele dag mee door. Beter dan je face plamuren, toch?

4. Poeder
Een poeder is echt een must-have in de zomer. Door het warme weer heb je kans dat je gezicht gaat glimmen. Je kun het beste een poeder op zak hebben, zo kun je altijd even je make-up een touch up geven. Er zijn ook gezichtspoeders te koop met een bijbehorend kwastje om mee te nemen, superhandig! Wil je je wenkbrauwen bijtekenen? Laat dan even je potloodje links liggen en zoek een wenkbrauwpoeder.

5. Lipstains
Weg met die lippenstift en lipgloss! De lipstain is veel handiger voor in de zomer. Het product zet zich vast aan je lippen en blijft de hele dag zitten, zodat je het niet steeds bij hoeft te werken, handig!

6. Waterproof
Gebruik je vaak oogpotlood en mascara? Zorg er dan oor dat je de waterproof variant in huis hebt! In de zomer is dit onmisbaar, we willen namelijk geen panda-oogjes!

7. Bronzer     
Je hebt niet veel make-up meer nodig als je een bronzer gebruikt. Zorg er wel voor dat je een matte of eentje met zo min mogelijk glans koopt. Je wilt namelijk niet die leuke boy vanaf een afstandje verblinden met je shininess. Een bronzer maakt je gezicht ook iets bruiner, win-winsituatie dus!

8. Setting Spray
Als laatste kun je je look afmaken met een setting spray. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Spray dit licht over je face heen en you’re ready to go!

Lees ook: Tips and tricks voor een stralende zomerse huid