Summer is hot! Maar hoe zorg je er voor dat je niet overhit op je beachparty of stranddate aankomt? Negen tips om de zomer stralend en fris door te komen.

#1. Nice smell
Ook op een bloedhete dag wil je natuurlijk lekker ruiken. Maar watch out! Sommige parfums kunnen allergische reacties veroorzaken in de zon. Hier kun je rare pigmentvlekken door krijgen. Gelukkig zijn er een paar tips om dit te voorkomen; koop een speciaal zomerparfum, waarin geen of minder alcohol in zit. 

#2. Zeescrub
Door te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor de bruine kleur dieper doordringt in je huid.  Hierdoor word je mooi en egaal bruin. Geen geld voor een dure scrub? Het strand is de perfecte plek voor een goede en vooral voordelige scrubbeurt. Pak gewoon wat nat zand en wrijf daarmee over je benen en buik. Doe dit het liefst terwijl je huid al nat is, dus neem eerst even een duik in de zee.

#3. Pandagezicht
Om te voorkomen dat je zonnebril na een dagje strand in je gezicht staat moet je je gezicht goed insmeren met een hoge factor. Het is handig om ieder uur enkele minuutjes je zonnebril af te doen, zodat de huid rond je ogen ook even kan bijbruinen. Heb je toch twee witte ogen en een rode neus? Probeer het dan met foundation bij te werken, zodat je er niet uitziet als een verbrande pandabeer. ’s Avonds voor het slapengaan goed insmeren met aftersun, de volgende dag zal het verschil al veel minder zijn.

#4. Kissproof lips
Ook je lippen kunnen ernstig verbranden, met lipblaasjes als gevolg. Gerbuik dus altijd een lippenbalsem met zonnefactor. Zo blijven je lippen zacht en verbranden ze niet. Je moet die leuke boy natuurlijk wel nog kunnen zoenen.

#5. Summer high lights 
Wil jij van die mooie blonde lokken? Doe wat vers citroensap in je haar en laat de zon de rest doen. Wat je ook kunt doen is sterke kamillethee zetten, af laten koelen en na het wassen als laatste spoeling gebruiken. Je haar wordt lichter en gaat er ook nog prachtig van glanzen. Nadeel: het stinkt wel een beetje.

Lees ook: 7 tips voor prachtige nagels

#6. Beachlook
Heb jij ook altijd een super mooie bos haar nadat je in de zee hebt gezwommen? Door de zee en het zout wordt je haar lekker stug. Ook als je niet naar het strand gaat, kun je deze look creëren met een zoutspray.

#7. Hellup, ik heb groen haar!
Heb je geblondeerd haar? Dan kunnen je goldy locks door veel zwemmen in chloorwater een groene glans krijgen. Doe dan wat tomatenketchup of tomatenpuree in je shampoo, dit haalt de groene glans uit je haren weg. Even uitwassen en je bent weer stralend blond.

#8. Zomers kleurtje
Om je mooie bruine zomerse kleurtje te behouden, kun je je insmeren met een mengsel van zonnebloemolie en een beetje citroensap. Ook geeft dit je huid een mooie glans. Kijk wel uit! Ga hier niet mee in de zon. Gebruik voordat je gaat zonnen altijd een zonnebrandcrème met een hoge factor, om zo goed beschermd te blijven. Het is een fabeltje  dat je met een hoge factor niet bruin wordt. Je wordt juist mooi bruin zonder te verbranden, het duurt alleen iets langer.

#9. Oeps… verbrand. Wat nu?
Verbrand en ’s avonds een date? Wat nu? Met een komkommer kom je al heel ver. Snij de komkommer in plakjes en leg het op de verbrande plekken. Het vocht uit de komkommer trekt dan volledig in de huid en zorgt voor verkoeling. Geen komkommer? Neem dan yoghurt, smeer jezelf in met een dikke laag en het blust meteen. Na een halfuurtje zie je de yogurt indrogen. Ga lekker douchen en het resultaat is super.

Lees ook: 8 smerige beautydingen die iedereen wel eens doet