Yep, je bent totally toe aan make-up, maar hoe breng je die mascara eigenlijk aan? Deze fouten maakt bijna elke girl als ze voor het eerst mascara gebruikt (en daarna ook nog wel).

#1. Je pompt met het borsteltje
Als je het borsteltje een paar keer heen en weer haalt door je roller, ontstaan er luchtbelletjes in je mascara en dat is dan weer niet zo handig.

#2. Je laat te veel mascara aan het eind van het borsteltje zitten
Als je een nieuwe roller hebt, zit er aan het einde van je borsteltje vaak een klontje mascara. Aangezien je dat liever niet aan de zijkant van je neus wilt stempelen (denken we, feel free om een nieuwe trend te starten), kun je dat beter even wegvegen met een tissue.

#3. Je gaat te lang door met dezelfde roller
En dan krijg je juist weer te weinig mascara op je wimpers en gaat-ie afbrokkelen.

Lees ook: 7 manieren om je haar minder vaak te wassen

#4. Je laat je laagjes niet genoeg drogen
Als je meteen een volgend laagje aanbrengt over het natte vorige, gaan je wimpers aan elkaar plakken en krijg je ‘spinnenpootjes’. Niet per se je favo look, waarschijnlijk.

#5. Je gebruikt te veel
Heb je de laagjes goed laten drogen en klontert de boel alsnog? Dan heb je misschien gewoon te veel mascara gebruikt. Met twee à drie laagjes zit je meestal prima, maar sommige mascara’s zijn zo goed dat het met één laagje ook lukt.

#6. Je pakt de bovenkant van je wimpers niet mee
De meeste girls gebruiken alleen mascara aan de onderkant van hun wimpers, maar als je knippert, zien mensen juist de bovenkant. Voor een extra mooi effect breng je dus ook daar een laagje aan.

Lees ook: 6 manieren om je make-up langer te laten zitten
 
#7. Je gaat niet door tot de wortel van je wimper
Als je de wimper niet tot aan je ooglid kleurt, lijkt-ie minder lang. Zorg er daarom voor dat je altijd vlak bij je ooglid begint met kleuren.

#8. Je leent de mascara van je vriendin
Handig om even te proberen of-ie bevalt, maar niet zo hygiënisch. Door elkaars mascara te gebruiken, kun je bacteriën overdragen en zo krijg je dan weer sneller een oogontsteking.

#9. Je knippert te snel
Gevolg: het hele stuk tussen je wenkbrauw en je ooglid onder de mascarastipjes. Gelukkig kun je ze met een tissue lekker snel wegvegen.

Lees ook: 7 dingen die je verkeerd doet als je je nagels verzorgt