De ene girl houdt van een lekkere warme douche, terwijl de ander liever een paar graden kouder douchet. Maar wist je dat niet alle gewoontes goed voor je zijn? Lees daarom snel verder en find out wat jij fout doet tijdens het douchen!

#1. Make-up oplaten
Die make-up spoelt er vanzelf wel af onder de douche. Ehm not! Als jij na het douchen in de spiegel kijkt, schrik je je rot. Wie heeft die panda binnen gelaten?! Yep, die make-upresten moet je écht even weghalen met remover.

#2. Lekker warme douche
Het is misschien heerlijk om een lekkere warme douche te nemen, maar het is superslecht voor je huid! Je huid is van nature bedekt met een beschermend vetlaagje dat het vocht in de huid vasthoudt. Als je te lang en te heet douchet, verdwijnt dit laagje en droogt je huid uit. Oeps…

Lees ook: 6 dingen om op te letten als je voor het eerst je haar gaat verven

#3. Scheren onder de douche
Jezelf scheren onder de douche gaat een stuk makkelijker dan op een droge huid. Hier is ook niets mis mee, maar het is wel beter als je even wacht tot je huid gewend is aan het water. Door het water gaan je huidporiën open staan, waardoor je de haartjes makkelijker wegscheert en de kans op irritatiebultjes een stuk kleiner is.

#4. Borstelen onder de douche
Het is superverleidelijk om je natte haar te borstelen. Je komt er een stuk makkelijker doorheen en je bent superslim aan het multitasken onder de douche. Maar wist je dat het borstelen van nat haar helemaal niet goed is? Nat haar is heel gevoelig en breekt daardoor een stuk sneller af. Kam je haar dus pas als het weer opgedroogd is.

#5. Halve fles shampoo
Dat je lang haar hebt, hoeft nog niet te betekenen dat je een halve fles shampoo nodig hebt. Je haar bevat natuurlijke oliën die zorgen voor een mooi glanslaagje en bescherming. Als je te veel shampoo gebruikt, was je deze natuurlijke oliën uit je haar en wordt het superdroog. Je hoofdhuid reageert daarop door extra talg te produceren. Resultaat: vet haar. #notnice

Lees ook: 10 struggles die meiden met lang haar herkennen

#6. Jouw favo douchespons
Wassen met een spons lijkt misschien fijn, maar het is eigenlijk superonhygiënisch! In de spons blijven veel bacteriën achter, die je er moeilijk uitkrijgt. Het is dus veel beter om jezelf te wassen met je handen of een washandje.

#7. Oldschool stukje zeep
Wassen met een stuk zeep klinkt vertrouwd van vroeger, maar is eigenlijk helemaal niet goed. Het stukje zeep zorgt ervoor dat je huid uitdroogt en gaat irriteren. Je kunt je huid daarom beter wassen met een parfumvrije douchegel.

#8. Vagina wassen met zeep
Een schoon geslachtsdeel is natuurlijk een pre en waarschijnlijk denk je goed bezig te zijn door je vagina te wassen met zeep, maar daar wordt-ie helemaal niet zo schoon van. Je vagina heeft van nature een bepaalde zuurgraad, waardoor hij zichzelf beschermt tegen schadelijke stofjes van buitenaf. Als je je vagina met zeep wast, verstoor je de zuurgraad en kunnen er gevaarlijke bacteriën inkomen. Het is dus veel beter om je vagina met lauwwarm water te wassen.

#9. Opdrogen
Je hebt waarschijnlijk weinig tijd om jezelf uitgebreid af te drogen na het douchen, maar toch zou het eigenlijk wel beter zijn. Als je het niet goed droogt daar beneden, is de kans groot dat je een schimmelinfectie oploopt. Stel het aantrekken van je onderbroek daarom zo lang mogelijk uit, zodat je vagina de kans krijgt om goed op te drogen.

Lees ook: 10 dingen waarvan je niet wist dat ze je haar vet maken