puistjes uitknijpen plek van je puistjes puisten tips tegen puistjes vegan zeep acne

9 tips tegen puistjes

Elk jaar verschijnen er allerlei nieuwe producten tegen puistjes. Maar wist je dat je ook middeltjes uit jouw eigen keuken kunt gebruiken? Wij geven negen tips.

Elk jaar verschijnen er allerlei nieuwe producten tegen puistjes. Maar wist je dat je ook middeltjes uit jouw eigen keuken kunt gebruiken? Wij geven negen tips tegen puistjes.

Tip 1: sinaasappel

Ben je net een sinaasappel aan het eten? Gooi de schil niet weg, maar gebruik het als anti-puistjesmiddel. Sprenkel een paar druppels water op de witte kant en sla er een paar keer met een zwaar voorwerp op. Wrijf de schil over de puistjes.

Tip 2: kaneel en honing

Neem een halve theelepel kaneel, voeg daar een beetje honing aan toe en maak hiervan een mengsel. Doe een beetje op het puistje en laat het voor minstens 20 minuten erop zitten.

Tip 3: aardbeien

Naast voor het witten van je tanden, zijn aardbeien ook goed als middeltje tegen puistjes. Snij de bovenste helft van de aardbei er af en druk dit voor 20-30 minuten tegen je puistje. De andere helft van de aardbei mag je opeten!

Tip 4: muntblaadjes

Lekker aan de verse muntthee? Wrijf een blaadje munt tussen je vingers, totdat er wat sap vrijkomt. Smeer dit op je puistje.

Tip 5: citroen

Dep een beetje citroensap op het puistje, dit hoef je niet af te spoelen. Citroen droogt puistjes uit en maakt ze kleiner. Maar pas op: was het van je gezicht voor je in de zon gaat, anders kan dit stukje huid gebleekt worden.

Tip 6: tea tree olie

Deze olie wordt vaak in andere producten verwerkt, zoals crèmes en bodylotions. Om een puistje aan te pakken, kan je het beste pure tea tree olie gebruiken. Doe een beetje tea tree olie op het puistje voor het slapengaan. Op deze manier kan het goed intrekken, puistjes verkleinen en rode vlekjes wegwerken.

Tip 7: tomaat

Wrijf een schijfje tomaat over het puistje en laat dit opdrogen. Het sap droogt het puistje uit en remt bacteriën af. Wil jij je hele gezicht aanpakken? Drenk een wattenschijfje in verse tomatensap en wrijf dit over je gezicht. Vergeet niet na een uurtje je gezicht met water te wassen.

Tip 8: honing

Bedek het puistje voor het slapengaan met honing en doe hier een pleister of gaasje overheen. Honing dood bacteriën en is vochtinbrengend. Heb je meerdere puistjes waar je vanaf wil? Gebruik honing als gezichtsmaskertje en laat dit 15 minuten op je huid zitten.

Tip 9: aspirines

Dat aspirines goed zijn tegen hoofdpijn, weten we al. Maar wist je ook dat aspirines een puistje kunnen laten verdwijnen? Stamp een aspirine fijn, meng dit met warm water en maak hier een gladde crème van. Smeer dit mengsel op het puistje en laat het twee uur op je huid zitten. Was het hierna weg met water. Je kan ook meer maken en dit over je hele gezicht verdelen. Maar doe dit niet als je een droge huid hebt: aspirines remmen ontstekingen af, maar drogen de huid ook uit.

Heb jij iets aan deze tips tegen puistjes?

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij vaak puistjes?

  • nadia
  • halloiris
    halloiris
    Reactie: goede tips!!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen