Met kwasten kun je je make-up mooi en subtiel aanbrengen. Maar welke kwast gebruik je nu precies waarvoor? Er zijn zoveel soorten en daarom heeft GIRLZ de meest gangbare op een rijtje gezet. Make-up aanbrengen wordt voortaan easy peasy!

Gezichtskwasten

1. Poederkwast
Een poederkwast is een grote fluffy kwast waar je poeder mee over je hele gezicht aan kunt brengen. Je kunt bijvoorbeeld foundation afpoederen met een transparant poeder zodat je een mat effect krijgt. Ook zal de foundation dan beter blijven zitten en niet meer afgeven. Hello, flawless look!

2. Stipplerkwast
Een stipplerkwast is een kwast die vrij vol is aan de onderkant, maar die  dunner uitloopt naar boven. Met deze kwast kun je vloeibare foundation subtiel aanbrengen zonder een hele heftige dekking. Je kunt er ook heel lichtjes blush mee aanbrengen. Je moet de kwast wel tussendoor schoonmaken als je van vloeibare make-up naar poeder gaat.

3. Blushkwast
Met deze zachte schuin afgesneden kwast maak je mooie blosjes op je wangen, en ook bronzer aanbrengen is geen probleem. Hoe meer haartjes de kwast heeft, hoe dikker hij is en dan zal je blush ook minder subtiel aangebracht worden.

4. Foundationkwast
Dit is een kwast waar je vloeibare foundation heel dekkend mee kunt aanbrengen. Je moet wel een beetje oppassen voor strepen. De haartjes zijn meestal heel stijf en lopen rond.

Oogkwasten

5. Blendingkwast
Met deze zachte kwast kun je oogschaduw aanbrengen in je arcadeboog en het blenden. Je arcadeboog begint waar de bolling van je oog eindigt en je bot begint. Door hier een donkere kleur oogschaduw aan te brengen creëer je meer diepte.

6. Oogschaduwkwast
Deze platte kwast is erg geschikt om oogschaduw op je ooglid aan te brengen.  Deze kwast heb je in meerdere formaten en vormen. Ook zijn ze soms schuin afgesneden zodat je makkelijker de vorm van je oog kunt volgen.

7. Pencilkwast
De pencilkwast is een spitse kwast waarmee je goed en heel precies bij kleine plekjes kunt komen, zoals je wimperrand. Ook kun je er je arcadeboog mee aanzetten met oogschaduw, en dit dan blenden met de blendingkwast.

8. Wenkbrauwkwast
Behalve door epileren, krijg je ook fabulous brows met een wenkbrauwkwastje. De haren zijn redelijk stijf en lopen schuin af. Met dit kwastje kun je heel mooi je wenkbrauwen bijwerken met wenkbrauwpoeder.

9. Eyelinerkwast
Of je nu een subtiel lijntje of mooie cat eyes wilt, een eyelinerkwast helpt je om een mooie gel-eyeliner aan te brengen. De kwast loopt in een scherp puntje en heeft stevige haartjes.

Waar te koop?
Make-up kwasten kun je kopen bij verschillende drogisterijen en parfumerieën.

Schoonmaken van kwasten
Het is belangrijk dat je je kwasten wekelijks een sopje geeft en ze goed schoonmaakt. Als je dit niet doet, hopen bacteriën en vuil zich op en ga je met deze bacteriebommetjes over je gezicht. Hierdoor kunnen puistjes en ontstekingen ontstaan.

Hoe maak je kwasten schoon?
Maak een badje van warm water met een klein beetje milde shampoo, zoals babyshampoo. Doop je kwasten hierin en draai rondjes. Je zult zien dat het water heel snel vies wordt. Spoel je kwasten goed uit en laat ze liggend drogen. Laat kwasten niet rechtop drogen, omdat er dan water in de steel loopt en dat kan gaan rotten. Heel vette foundationkwasten krijg je goed schoon door er een drupje olijfolie of afwasmiddel op te doen en ze dan uit te spoelen.

Lees ook: Hoelang is je make-up houdbaar?