sport bh

Alles over sport bh’s en wat de belangrijkste kenmerken zijn

Er zijn veel belangrijke redenen om een ​​sport-bh te dragen en zelfs als je weinig tot matig traint, heb je misschien liever speciale bh’s voor activiteiten om de levensduur je favo dagelijkse bh’s te verlengen.

Als het gaat om het kiezen van een sport-bh, zijn er eigenlijk drie hoofd opties voor stijlen:

1. Compressie bh

Compressie bh’s van wacoal bh zijn erop gericht om precies dat te doen – je borsten tegen je borstwand drukken, zodat ze zo plat mogelijk tegen je lichaam liggen. Door je samen te drukken, minimaliseren ze beweging en stuiteren.

Compressie-bh’s hebben echter geen ingebouwde cups voor elke borst en kunnen ook de schijn van “uni-boob” veroorzaken. Veel vrouwen zullen hier geen last van hebben, maar anderen zullen hun borstvorm willen behouden, zelfs tijdens het sporten.

2. Voorgevormde sport bh’s

Voorgevormde sport bh’s hebben cups die elke borst omringen en vormen. Er is over het algemeen geen compressie bij deze beha’s, waardoor ze ideaal zijn voor activiteiten met weinig impact. Omdat elke borst “gecupt” is, doen inkapseling beha’s goed werk om je natuurlijke lichaamsvorm te behouden.

3. Voorgevormde sport bh’s met beugel of zonder beugel

Wil je niet kiezen? Dat hoeft niet. Er zijn bh’s die beide doen! Deze bh’s hebben meestal een binnenlaag die steun geeft in een kom en een buitenlaag of band van materiaal die je borsten tegen de borstwand drukt. Een voedingsbh of zwangerschaps bh is vele malen makkelijker in vergelijking met het kopen van een sport bh. Dit komt door de high-impact tijdens sporten en de comfortabele pasvorm die je nodig hebt om lekker te kunnen sporten.

Deze sport bh’s bieden het beste van twee werelden op het gebied van uiterlijk en ondersteuning en kunnen goed zijn voor hoge impact niveaus van oefeningen en alle borstomvang.

Andere sportbeha-functies om te overwegen

Naast compressie of inkapseling als type beha, zijn er andere functies die je meer opties bieden. Afhankelijk van je grootte, stijl en het effect van je sportsessie, kunnen sommige van deze kenmerken belangrijker zijn dan andere.

  • Verstelbare bandjes: Met verstelbare bandjes kun je de bandjes langer of korter maken, afhankelijk van de maat en vorm van je romp. Voor grotere borstmaten (C-cup en hoger) zijn verstelbare bandjes belangrijker omdat er meer ondersteuning nodig is.
  • Band Stijl: naarmate sportbeha’s modieuzer zijn geworden (en vaak bloot of zelfs zonder topjes worden gedragen), zijn er verschillende soorten bandjes ontstaan. Er is de traditionele tank top-stijl (vaak een pullover-bh). Er zijn ook racerbacks – als je veel last hebt van glijdende schouderbanden, ben je misschien dol op deze stijl. Er zijn ook gekruiste bandjes die een groter stijlstatement maken.
  • Beugel: Net als bij gewone beha’s, worden sportbeha’s met en zonder beugel geleverd. Hoewel vaak wordt aangenomen dat beugels meer ondersteuning bieden, kan het voor veel vrouwen ook oncomfortabel zijn. Beugel bh’s moeten ook vaker met de hand worden gewassen. Met veel technische stoffen en ontwerpen op de markt, is beugel een persoonlijke keuze in plaats van een noodzaak voor ondersteuning.

Beeld: Getty Images

*Partnerbijdrage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen