Welke haarstijl past bij jou?

Beauty guide: Zo laat jij je haar sneller groeien

Altijd al een lange, gezonde bos haar willen hebben? Met deze manieren heb jij in no time gezonde lokken die de groei ook stimuleren. Wie wil dat nou niet?

Let op je voeding

Om je haar sneller en gezonder te laten groeien, is het belangrijk dat je ook gezond eet en drinkt. Probeer dus zo veel mogelijk vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Als dat niks voor jou is, kun je ook ervoor kiezen om voedingssupplementen te gebruiken. Biotine, vitamine B en silicium helpen de haarstructuur versterken.

Haar laten bijknippen

Dit klinkt niet heel logisch, maar het zal echt de haargroei stimuleren: laat je coupe eens in de zoveel tijd bijknippen. Door de dode punten kunnen je haarpunten gaan splijten en hoe langer je wacht met knippen, hoe meer je er vanaf moet afknippen om het weer gezond te hebben.

Niet te vaak wassen

Probeer je haar niet te vaak te wassen als je het wil laten groeien. Shampoo haalt niet alleen het vuil weg, maar ook de natuurlijke oliën die ervoor zorgen dat je haar groeit. Probeer het dus af te bouwen! Als je wel je haar gaat wassen, masseer de shampoo dan alleen in de hoofdhuid. Voor de rest van je haar kun je conditioner gebruiken. Die versterkt je lokken en brengt een beschermlaag aan op je haarschubben, zodat het niet breekt.

Protection

Ook is het belangrijk dat je voorzichtig met je haar omgaat. Borstel het rustig en doe niet te vaak een strakke staart of knot in. Je kunt beter geen handdoek gebruiken na het douchen, want door de vezels van je handdoek breken je lokken sneller. En ehm… vergeet de heatprotection niet als je de föhn, stijl- of krultang gebruikt voor je look.

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen