What to wear? Elke ochtend moet je de lastige keuze maken wat je nu weer aantrekt. En dan maak je wel eens een foutje… Wij zetten 7 veelgemaakte fashionblunders op een rijtje.

#1. Je let te veel op de maat
XL? Dat draag jij écht niet! En dus wurm jij je met ingehouden buik in maatje L. Oké, het past, maar of het je nou echt het allermooiste staat? Waarschijnlijk zie je er veel mooier uit als je gewoon de maat draagt die bij je past.

#2. Je koopt iets omdat het in de mode is
Maar jou he-le-maal niet staat. Oeps…

#3. Je draagt hetzelfde als je vriendinnen
En dan niet ongeveer dezelfde stijl, nee, jij hebt dezelfde t-shirts en broeken in de kast liggen. Natuurlijk mag je je best laten inspireren door elkaar, maar het is de vraag of je BFF zit te wachten op een tweelingzus…

#4. Je kijkt te goed naar celebs
Ja, Kylie Jenner heeft een leuke stijl. Maar Kylie heeft óók een stylist en een iets ander leven dan jij. Dat zij wegkomt met groen/blauw haar, wil niet zeggen dat het jou ook staat…

Lees ook: 5 supersnelle tips tegen vet haar

#5. Je draagt bepaalde kleding alleen om je ouders te zieken
Van je moeder mag je dat korte broekje echt niet aan naar school en dus wil jij dat per se wel. Maarre… ff eerlijk: vind je het echt zo mooi? Of sla je een fashionflater om je ouders te pesten?

#6. Je durft niet te experimenteren
Te extreme kleding dragen, alleen omdat je moeder die niet mooi vindt, is misschien niet zo’n goed idee, maar nooit iets nieuws proberen ook niet. Wat kan het jou schelen dat anderen het niet zo mooi vinden? Je krijgt pas een eigen stijl door heel veel te proberen en daar horen nou eenmaal foutjes bij. 

#7. Je kunt niet lopen op je schoenen
Zwikkende enkels, struikelen terwijl de hele school toekijkt… Lopen op hakken kun je maar beter even oefenen. O, en begin niet meteen met 12 centimeter hoge stiletto’s, dat helpt.

Lees ook: 5 beautyproducten waaraan je verslaafd kunt raken