Ketchup smaakt fantastisch bij een hamburger en van aardappel maak je heerlijke friet, maar wist je dat deze producten ook kunnen helpen tegen een glimmende neus of groen haar? Lees snel verder voor handige beautytips uit de keuken!

#1. Gele tanden
Poets je gebit drie keer per week met water en bakpoeder (dat vervolgens enorm gaat schuimen) en je zult merken dat je tanden vanzelf witter worden.

#2. Glimmende neus
Masseer je neus elke dag na het opstaan met een schijfje rauwe aardappel en je bent snel verlost van de vervelende glans en roodheid.

#3. Groen uitgeslagen haar
Schud een paar flinke klodders ketchup over je lokken, masseer het in en laat dit een halfuur inwerken. Je zult zien dat het rode goedje het groen uit je haar trekt.

Lees ook: DIY haarmaskers

#4. Uitzakkende krullen
Besprenkel je kapsel voordat je krullen of papillotten inzet eerst met bier. Het gerstenat geeft je haar stevigheid en volume waardoor je krul beter pakt.

#5. Droge en kapotte lippen
Smeer voor het slapengaan je lippen in met een beetje zonnebloemolie of plantaardige boter en alle kloofjes en velletjes zijn de volgende dag verdwenen.

#6. Ruwe handen
Schenk een scheut olijfolie in je handpalm en voeg daar een schep suiker aan toe. Even flink scrubben, daarna je handen wassen en ze voelen heerlijk zacht.

Lees ook: 16 handige beauty hacks