Vriendschapsarmbandjes staan mooi om je pols en ze zijn ook nog eens erg leuk om aan je BFF te geven. In deze DIY lees je hoe je ze makkelijk en snel zelf kunt maken!

Wat heb je nodig?

– 2 kleuren borduurgaren

– Schaar

– Plakband 

Wat moet je doen?
Stap 1: knip van allebei de kleuren borduurgaren 4 touwtjes van 61 cm. Je hebt dan uiteindelijk 8 touwtjes. Nu leg je de kleuren draadjes op je hand, tussen elk touwtje zit 3 cm ruimte.
Stap 2: nu knoop je de draden aan de bovenkant vast en plak je ze met een stukje plakband op een plat oppervlak.
Stap 3: zorg dat je een scheiding maakt in het midden. Dus na 4 touwtjes houd je wat ruimte over.
Stap 4: maak met het meest linkse (rode) touwtje een lus om het blauwe draadje wat er naast ligt. Dus het rode touw haal je over het blauwe touw heen en steekt hem er dan links onderdoor.


Stap 5: trek het draad nu goed aan en klaar is je knoopje. Nu maak je precies dezelfde knoop nog een keer om het blauwe draad.
Stap 6: Doe precies hetzelfde met het touwtje wat rechts van het blauwe touwtje ligt. Vergeet niet om 2 knoopjes te leggen!
Stap 7: nu doe je weer hetzelfde maar dan met het 2e blauwe draadje. Als je hier ook 2 knoopjes om hebt gelegd, ligt het rode draadje dat eerst voorop lag nu achteraan.
Stap 8: ga door met de andere helft. Dit werkt precies hetzelfde. Alleen begin je hier met de buitenste rode draad van rechts. Je maakt om alle 3 de andere draadjes 2 strakke lusjes en legt hem dan links achteraan.Stap 9: maak precies nog zo’n rijtje. 
Stap 10: de eerste 2 rijen zijn af! Tijd voor een speciaal rijtje. Je begint iets anders, namelijk door met het tweede touwtje twee knoopjes te maken om de eerste. De andere touwtjes laat je met rust aan de linkerkant.
Stap 11: nu doe je hetzelfde aan de rechterkant. Je legt dus maar 2 knoopjes om 1 draadje.
Stap 12: gedaan? Dan pak je aan elke kant de 2 buitenste rode draadjes. Hiermee maak je om de binnenste draadjes 2 knopen. De speciale rij is nu klaar!

Stap 13: herhaal nu de speciale rij nog een keer, en doe iets extra's. Leg nu de rode touwtjes naar boven, als je er een knoopje mee hebt gelegd. Zoals je kunt zien in het volgende rijtje foto's. En maak met de voorste liggende blauwe draadjes aasn beide kanten  knoopjes om de andere, zoals gewend, totdat je het midden hebt bereikt.
Stap 14: nu volgt er weer een normaal rijtje. Leg dus maar met de buitenste draadjes 2 knopen om de anderen.
Stap 15: het patroon is 2 normale rijtjes, 2 speciale rijtjes, 2 normale, 2 speciale. Nu zijn de speciale rijtjes dus weer aan de beurt.
Stap 16: is het BFF armbandje zo lang dat het om je pols past? Dan leg je er nog een grote knoop in en ben je klaar!