Zijn duurdere make-upmerken beter dan goedkopere merken? En is waterproof mascara slechter voor je wimpers dan niet-waterproof mascara? Wij hebben alle feiten en fabels over make-up voor je op een rijtje gezet!

 

 

 

 

Door het mascaraborsteltje flink op en neer te pompen in de huls kun je meer volume creëren en je mascara beter aanbrengen.
Fabel.
Misschien lijkt het dat er op deze manier meer mascara op het borsteltje komt, maar dit is niet het geval! Door het pompen droogt de make-up sneller uit en komen er bacteriën in het flesje. Het resultaat zijn droge en klonterige wimpers. Niet meer doen dus!

Make-up producten hebben een houdbaarheidsdatum.
Feit.

Dus gooi die mascara van een jaar geleden maar snel weg… De meeste mascara’s blijven drie maanden goed. Foundation en oogschaduw een halfjaar, en lipstick en lipgloss zijn de longest survivors: deze kunnen wel twee jaar mee!

Concealer voor onder je ogen moet je uitmeren.
Fabel.

Het is veel beter om je concealer te deppen in plaats van uit te smeren. Van uitsmeren krijg je namelijk lijntjes onder je ogen en het zorgt ervoor dat je later sneller rimpels krijgt!

Dure make-upmerken zijn beter dan goedkopere merken.
Fabel.

Alle make-up producten verschillen van elkaar. Of iets goed is, hangt dus niet af van het merk, maar van het product zelf. De kans is wél groter dat je met een duurder merk een betere kwaliteit krijgt dan met een goedkopere variant, maar ze zijn dus niet per se beter.

Waterproof mascara is slechter voor je wimpers dan niet-waterproof
Feit.

Vaak moet je hard boenen om waterproof mascara van je ogen te verwijderen, waardoor je sneller lijntjes in de huid onder je ogen krijgt. Ook wordt waterproof mascara sneller hard en kunnen je wimpers makkelijker afbreken.

Elke dag make-up dragen is slecht voor je huid
Fabel.

Dagelijks een dikke make-uplaag kan geen kwaad, zolang je je gezicht maar goed schoonmaakt voordat je gaat slapen. Als je dit niet doet, kunnen je poriën verstopt raken en dit kan puistjes veroorzaken. Reinigen is dus heel erg belangrijk!

Lippenstift wordt onder andere gemaakt van vissenschubben.
Feit.

Misschien niet zo’n fijn idee, maar dankzij dit ingrediënt geeft lippenstift onze lippen een mooie glans die lang blijft zitten!

Je kunt foundation het beste op de binnenkant van je pols of hand uittesten
Fabel.

De kleur van je gezicht is heel anders dan die van je pols en handen! Test foundation daarom altijd uit op je kaaklijn. Zo kun je zien of er geen strepen ontstaan en of de kleur goed matcht met jouw huidskleur.

Lees ook: Alle feiten en fabels over puistjes