Wil jij supergraag foundation gebruiken, maar heb je géén idee welke het beste bij jouw huid past en hoe je het moet aanbrengen? No worries! Hier is een complete gids voor beginnende foundation gebruikers!

1. Verschillende soorten
Er bestaan superveel verschillende soorten foundation. Welke het beste bij jou past, heeft te maken met jouw huidtype. Heb je een vette huid? Dan kun je het allerbeste voor een poeder of matterende foundation gaan. Girls met een droge huid kunnen het beste kiezen voor een vloeibare foundation en meiden met een gecombineerde huid voor een minerale of speciaal hiervoor bedoelde, gebalanceerde foundation. Je kunt ook kiezen voor BB cream, die je huid zowel egaal maakt als verzorgt.

Doe ook de test: Welke foundation past bij jou?

2. De juiste kleur
Nu is het zaak om de juiste kleur te vinden die goed aansluit bij de kleur van jouw huid. Je kunt de kleur het allerbeste bepalen door het te testen op je kaaklijn (en dus niet op je handen of arm). Dan weet je zeker dat je de juiste kleur te pakken hebt. En wanneer je twijfelt tussen een iets te lichte of iets te donkere foundation, kun je het beste voor de te lichte kleur gaan. Je wilt of course geen worteleffect en je kan altijd nog een bronzing poeder gebruiken.

3. Welk type dekking wil je?
Sommige foundations dekken maar lichtjes, terwijl anderen je huidje juist supergoed coveren. Voor een natuurlijke look kun je het beste voor een licht dekkende foundation gaan. Medium dekkende foundations zullen je oneffenheden en littekens bedekken. En wil je dat je foundation echt álles op je gezicht bedekt? Dan kun je het beste kiezen voor eentje met volledige dekking.

4. Koop een primer
Wist je dat je foundation veel langer blijft zitten wanneer je eerst een primer gebruikt? Een echte must-have dus! Een primer beschermt je huid en dekt je oneffenheden nog even extra. Je kunt het heel easy aanbrengen met je handen of kwast.

6. Het opdoen
Is je primer aangebracht en heb je de juiste foundation gevonden? Dan is het nu tijd voor het échte werk: het aanbrengen. Het beste is om een foundation kwast te gebruiken, omdat je de foundation hiermee heel easy over je gezicht kunt verdelen. Ook kun je het zo perfect laten vervangen én je vingers worden niet vies! Zorg ervoor dat je de foundation goed uitsmeert en je het in je nek en haarlijn subtiel laat uitvagen.  

Lees ook: Vind de juiste foundation bij jouw huid