Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Cupcakes versieren, cadeautjes verstoppen en tot slot een zakje met snoep: I loved kinderfeestjes! Maar tegenwoordig zien deze partijtjes er heel anders uit. Steeds meer jonge girls gaan met vriendinnen naar de spa voor hun verjaardag…”

Prinsesje
“Eén van die meisjes is Paige Ehresman. Voor haar zevende verjaardag liet ze zichzelf en haar vriendinnen van top tot teen verwennen in een spa in Colorado. En ze is niet de enige. Steeds meer beautysalons organiseren dagen speciaal voor kids van 4 tot 14 jaar. Ze worden gemasseerd, krijgen een gezichtsbehandeling en hun make-up en haar wordt tot in de puntjes verzorgd. Stiekem lijkt me zo’n beautydagje heel erg ontspannen en leuk! Ook als je nog jong bent. Want wie wil zich nou niet voor een dag een prinsesje voelen?”

Druk met uiterlijk
“Maar aan de andere kant; is het niet te vroeg om je op 7-jarige leeftijd (of misschien wel nog jonger) zo bezig te houden met je uiterlijk? Rimpels heb je dan nog niet en ook puistjes zijn vaak nog ver te zoeken. Bovendien is het goed dat er juist geleerd wordt dat het innerlijk het allerbelangrijste is, maar daar werken deze beautysalons niet echt aan mee.”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.