Onze columnist Patricia schrijft elke week een GIRLZ-report over allerlei stuff. Patricia: “Elke morgen sta ik in de badkamer met huge wallen en slaperige ogen mijn make-up op te doen. Niet het leukste werk zo vroeg in de ochtend en als ik dan ook nog eens uitschiet, ben ik al helemaal chagrijnig. Maar opmaken hoeft tegenwoordig niet meer. Yay! Er is namelijk een nieuwe trend: permanente make-up.”

Handig
“Steeds meer beauty-klinieken zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up. Hierbij wordt door middel van een naald pigment in je huid gebracht. Auw! Klinkt pijnlijk, maar dan heb je wel wat. Vollere wenkbrauwen bijvoorbeeld, of een lijntje onder je oog die voor altijd blijft zitten. Mij lijkt vooral dat laatste erg handig. Vaak is mijn eyeliner op mysterieuze wijze al verdwenen voordat ik op een feestje aankom. En nog een groot pluspunt: het scheelt ’s ochtends tijd. Tijd die ik veel beter kan besteden aan lekker nog een paar minuutjes snoozen. Zzzzz…”

Eng
“Maar aan de andere kant vind ik het wel een eng idee dat deze make-up vaak voor altijd blijft zitten. Wat nou als je een keertje geen zin heb in eyeliner? Of een ander kleurtje wilt proberen? Dat kan dan niet, want je kunt het niet zomaar even met een beetje make-up remover weghalen. En een ander eng dingetje is natuurlijk die naald waarmee de pigment in je huid wordt gebracht… Brrrr!”

In het nieuwe nummer van GIRLZ kun je de column van Patricia lezen! Je kunt haar ook op Instagram, Twitter en Facebook volgen.