Elke girl heeft gezichtshaar, alleen valt het bij de één meer op dan bij de ander. Wil jij graag van je ‘snor’ af maar weet je niet hoe? Wij geven je tips!

1. Skip scheren
Je kunt de haartjes boven je lippen beter niet scheren. Ten eerste komen ze dan best snel weer terug, aangezien de wortel van de haartjes blijft zitten. En ten tweede kan het heel easy ingegroeide haartjes, wondjes of andere irritaties veroorzaken op de gevoelige huid van je gezicht. Beter dus om het niet te doen!

2. Epileren met een pincet
Zijn het een paar haartjes die je irriteren? Gebruik dan een pincet om ze weg te halen. Donkere haartjes zijn goed te zien, maar lichtje haartjes zijn wat lastiger om te pakken te krijgen. Mascara biedt in dit geval de oplossing. Als je een beetje op de haartjes doet, zijn ze goed te zien en kun je ze heel easy verwijderen. Na het weghalen kun je met make-upremover de mascara weghalen en heb jij een superglad huidje!

3. Waxen
Wist je dat er speciale waxstrips voor je gezicht bestaan? Handig! Misschien doet het wel een beetje pijn, maar de haartjes blijven wel wekenlang weg. Dat komt omdat met deze scheermethode niet alleen de haartjes, maar ook de wortel wordt meegetrokken. En als je het zelf niet durft te doen, kun je altijd even langs bij een schoonheidsspecialiste.

4. Ontharingscrème
Je kunt ook een beetje ontharingscrème op de plek smeren, even laten intrekken en vervolgens eraf wassen. Het nadeel is dat de haartjes maar een paar dagen wegblijven, maar het is wél helemaal pijnloos!

5. Bleken
Ben jij een girl met donkere haartjes, die niet zo dik zijn? In dat geval kun je er ook voor kiezen ze te bleken. Zo vallen ze minder op en hoef je ze niet weg te halen. Het beste is om de ontkleuringscrème even op de binnenkant van je arm te testen voor je het gebruikt, zodat je zeker weet dat jouw huid ertegen kan.

6. Depilator
Ken jij de depilator al? Het is een klein apparaatje in de vorm van een pen, met twee metalen plaatjes die over elkaar heen schuiven en zo je haartjes meenemen. Perfect dus om jouw ‘snor’ mee te kappen! De haartjes blijven niet heel lang weg, maar de methode doet in ieder geval geen pijn.

Lees ook: How to – zo glad mogelijk scheren