Hakken zijn supermooi en sexy, maar onze voeten zijn er minder blij mee. Blaren, blauwe teennagels en pijnlijke tenen. Au! No worries, met deze tips, overleef jij voortaan heel easy een avondje op high heels.

  • Koop je schoenen niet te groot en zeker niet te klein! Je moet er zonder moeite in kunnen stappen. Ook al zijn ze nog zo mooi, als ze niet passen, moet je ze laten staan. Sorry girl.
  • Tussen je derde en vierde teen zit een zenuw dieΒ de pijn onder de bal van je voet veroorzaakt. Wanneer je deze twee tenen aan elkaar tapet, is de pijn stukken minder. Handig!
  • Heb je binnenkort een feestje en wil je supergraag je nieuwe shoes aan? Zorg dan dat je ze eerst ingelopen hebt. Trek ze bijvoorbeeld elke avond twee uurtjes in huis aan. Hierdoor gaat de schoen naar de vorm van je voet staan en kan je alvast wennen aan de hoogte van de hak.
  • Knellen je high heels aan voorkant? Vul twee boterhammenzakje voor een kwart met water en stop ze in je schoenen. Zet je shoes nu ongeveer twintig minuten in de vriezer, wedden dat je schoenen hierna een stuk minder pijn doen? Let op, deze truc werkt alleen als je pumps van Γ©cht leer zijn gemaakt.
  • Blijf bewegen! Zodra je stil gaat staan, voel je de pijn in je voeten veel beter. Trek je het echt niet meer? Zorg dan altijd dat je een extra paar schoenen bij je hebt. Sneakers onder een jurkje staan ook heel tof!

Exercise GIF - Find & Share on GIPHY

Check hier welke schoenen het beste bij jou passen.