Een van de makkelijkste manieren om de aandacht naar je ogen te trekken, is mascara gebruiken op je wimpers. Mascara laat je ogen echt shinen en geeft je langere, dikkere en opvallendere wimpers. Maar het aanbrengen kan soms nog best lastig zijn, wat voor je het weet heb je spinnenpootjes of panda-ogen. Check gauw de GIRLZ mascara tips en tricks!

Kies de juiste mascara!

Formule
Wil je graag meer volume, langere wimpers of juist een kleurtje? Voor je begint is het belangrijk dat je de juiste mascara kiest om een maximaal effect te krijgen! Als je langere wimpers wilt, ga dan voor een verlengende mascara. Wil je vollere wimpers, dan kun je het beste voor een volume mascara gaan. Er zijn ook mascara’s te koop die verlengen én volume geven.

Waterproof
Waterproof mascara’s zijn geweldig als je een lange dag voor de boeg hebt of als het warm is en je veel gaat zweten. Een mascara die waterproof is, houdt meestal ook de krul langer vast die je erin maakt met een wimperkruller. Waterproof mascara is wel moeilijker te verwijderen, gebruik hiervoor een remover die speciaal voor waterproof make-up is bedoeld.

Kleur
Dit is niet zo moeilijk, de meeste girls willen graag een bruine of een zwarte mascara. Als je erg licht haar hebt of net begint met mascara, is bruin een mooie kleur voor jouw wimpers. Zwarte mascara staat de meeste girls erg goed en laat je wimpers echt opvallen. Maar een gekleurde mascara zoals paars of blauw kan ook een heel mooi effect geven, op een feestje bijvoorbeeld.

Hoe breng je het aan?

Wimperkrultang
Voor een extra mooi effect kun je je wimpers krullen met een wimperkrultang. Breng de tang aan tot de aanzet van je wimpers, en knijp er zachtjes in. Kijk uit dat je niet per ongeluk een stukje van je ooglid te pakken hebt. Houd de tang tien seconden dicht en laat daarna voorzichtig los. Krul altijd eerst je wimpers, en breng daarna pas mascara aan. Als je de volgorde omdraait, heb je kans dat je wimpers aan de krultang blijven plakken en je ze er uittrekt!

Klontjes
Veeg je mascararoller een beetje af aan een tissue of aan je hand als er heel veel op zit, anders krijg je sneller klontjes in je wimpers. Als er al klontjes op je borsteltje zitten kan het zijn dat je mascara al wat ouder is, gooi hem na drie maanden weg.

De techniek
Kijk in een spiegeltje en zet het borsteltje horizontaal tegen de aanzet van je wimpers. Beweeg zigzaggend omhoog, zo voorkom je dat je wimpers aan elkaar gaan plakken.

Less is more
Kijk na één laagje wat je ervan vindt, meestal zijn twee of drie dunne laagjes mascara het mooist. Breng met puntje van het borsteltje ook wat mascara aan op de wimpers in je binnenste ooghoek. En vergeet je onderwimpers niet, maak ook hier een zigzaggende beweging.

Foutjes
Als je per ongeluk je oogleden raakt met de mascara, kun je dit makkelijk weghalen met een wattenstaafje. Doop het wattenstaafje in wat make-upremover en je haalt je foutjes easy peasy weg.

En klaar zijn je fab lashes!

Lees ook: Feiten en fabels over make-up