wenkies wenkbrauwen epileren haartjes weghalen

Hoe epileer ik mijn wenkbrauwen?

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Als je wenkbrauwen gedaan zijn, zie je er al snel verzorgder uit. Ze zorgen er ook voor dat je ogen meer opvallen en beter uitkomen. Daarom laten wij zien hoe jij mooie wenkbrauwen creëert!

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Als je wenkbrauwen gedaan zijn, zie je er al snel verzorgder uit. Ze zorgen er ook voor dat je ogen meer opvallen en beter uitkomen. Daarom laten wij zien hoe jij mooie wenkbrauwen creëert!

Wat heb je nodig?
– Pincet
– wenkbrauwpotlood
– Spiegel

[shoppable_snippet id=1e82]

Stap 1: het begin
Voor de eerste drie stappen is het belangrijk dat je recht in de spiegel kijkt. Pak je pincet en zet deze verticaal tegen je neusvleugel. Waar je pincet je wenkbrauw raakt, is het punt waar deze wenkbrauw begint. Teken hier een verticaal streepje met je wenkbrauwpotlood.

Stap 2: het eind
Plaats je pincet nu tegen je neusvleugel en langs de buitenkant van je oog. Je pincet raakt nu het punt dat de buitenkant van je wenkbrauw wordt. Teken ook hier een streepje met je wenkbrauwpotlood.

[shoppable_snippet id=1e85]

Stap 3: het boogje
Nu zet je je pincet tegen je neusvleugel aan en langs de buitenkant van je iris. Dit is de grootste cirkel in je oog. Waar je pincet nu je wenkbrauw raakt, zet je een stip met het wenkbrauwpotlood. Hier komt het boogje van je wenkbrauw.

Stap 4: epileren
Nu mag je eindelijk de haartjes weghalen! Wees hier wel voorzichtig mee. Haal steeds een paar haartjes weg en kijk of je nog op de goede weg bent. Haartjes kan je snel weghalen, maar ze groeien niet zo gauw terug!

Stap 5: teken een lijntje
Vind je het een beetje lastig om te bepalen welke haartjes echt weg mogen? Je kan met een wenkbrauwpotlood een lijn tekenen om te zien welke dikte bij jouw gezicht past. Je haalt de haartjes weg die buiten de wenkbrauwpotloodlijnen vallen.

Stap 6: finishing touch
Haal eventueel wat haartjes weg bij het boogje om dit net iets opvallender te maken. Verwijder ook de verdwaalde haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen.

[shoppable_snippet id=1e84]

Stap 7: laatste check
Check op het laatst of je wenkbrauwen gelijk zijn qua dikte en lengte. Haal voorzichtig nog een paar haartjes weg om ze dezelfde vorm te geven.

Klaar!

Nog wat tips

– Ieder gezicht is anders en je bepaalt zelf hoe je je wenkbrauwen wilt hebben. Vind je je wenkbrauwen te kort als je precies de punten aanneemt van stap 1 tot en met 3? Laat de haartjes dan zitten.
– Vind je het toch nog een beetje eng om te epileren? Dan is een wenkbrauwsjabloon een goede optie. Dit is een vorm die je op je eigen wenkbrauw zet en inkleurt met een poeder of wenkbrauwpotlood. Zo krijg je snel een mooie vorm in je wenkbrauw en kun je precies zien welke overige haartjes je moet epileren.

[shoppable_snippet id=1e87]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen