Denk je na het lakken van je nagels ook veel te vaak: oops, dit had beter gekund! Met deze tips lak je als een boss. #goals #nailsonfleek

 

Nagellakremover first!
De eerste stap is nagellakremover. Ja, echt! Ook als je geen lak op had, moet je aan de slag met remover. Hierdoor maak je je nagels vetvrij en hecht je nieuwe kleur veel beter.

Onverzorgde nagelriemen
Niets is zo ugly als nagellak op je nagelriemen. Trust us! Per ongeluk toch over je nagelriemen gelakt? Verwijder het dan snel met een wattenstaafje en remover.

Nooit meer pulken
Het is superverleidelijk om te pulken aan je nagellak als hij aan het chippen is. Hey, dat begrijpen wij! Maar leer het af: door je nagellak eraf te pulken, trek je ook een laagje van het nageloppervlak mee en dát wil je niet!

Vijlen doe je zo
Vijl je nagels in één richting. Dat zorgt ervoor dat je nagels minder snel afbreken. Vijl jij je nagels rond of recht?

Basecoat?
Jazeker! Een basecoat is onmisbaar. Zo’n basis lakje helpt je nagels te verzorgen, voeden én te versterken. Ook hecht je nagellak beter met een basecoat en het blijft langer zitten. Score!

Meerdere laagjes
Dekt je kleurtje niet in één keer? Irritant! Maar ook al kost het tijd het is beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen dan één dikke laag.

Haastige spoed…
Wacht totdat je nagellak helemaal droog is. Pff! Dat duurt soms best lang… Gelukkig zijn er ook middeltjes, bijvoorbeeld DipDry van OPI, die ervoor zorgen dat je nagellak sneller droogt.

Jeej voor topcoats
Never meer vergeten om een topcoat aan te brengen. Dat laatste laagje is superbelangrijk. Een topcoat zorgt ervoor dat je nagellak langer en beter blijft zitten. Je kunt kiezen voor een glanzende of matte topcoat.