How to: lange nagels

Sommige meiden zijn gezegend met lange nagels die niet snel breken. Met deze tips kunnen jouw breekbare nagels ook lang groeien.

Sommige meiden zijn gezegend met lange nagels die niet snel breken. Met deze tips kunnen jouw breekbare nagels ook lang groeien.

Niet nagelbijten
Het belangrijkst om lange nagels te krijgen, is niet nagelbijten. Het is heel erg verleidelijk om op je nagels te bijten. Vaak heb je het niet eens door. Bijt jij nagels? Check dan onze How to: stoppen met nagelbijten.

Unbreakable
Gebruik je nagels niet als gereedschap en trek tijdens de afwas handschoenen aan. Van al dat water worden je nagels slapper en zo breken ze sneller af.

Wees lief voor je handen
Smeer je handen en nagels regelmatig in met handcrème. Gebruik af en toe nagelriemolie of -crème. Lemony Flutter van Lush is één van bekendste en populairste nagelriemcrèmes.

Nagellak voor stevigere nagels
Nagellak is niet alleen hartstikke leuk en hip, het is ook een beschermlaagje voor je nagels. Gebruik dus als het even kan altijd een laagje blanke lak. Ook bestaan er speciale nagelverhardende lakjes van bijvoorbeeld Herôme, Sally Hansen en Trind. Kijk eens bij de drogist. Misschien hebben deze nagelverharders een goed effect op jouw nagels.

Knippen en vijlen
Ook al laat je je nagels groeien, af en toe moet je ze toch iets inkorten of in vorm brengen. Je kunt dit het best doen met een vijl. Door te knippen heb je namelijk meer kans dat je nagels daarna gaan splijten of breken. Wil je toch per se knippen? Vijl de randjes dan na het knippen nog even bij.

Niks werkt
Worden je nagels maar niet langer, of blijven ze breken? Korte nagels met een kleur zijn ook mooi. Wil je toch een keer lange nagels, zet dan voor een feestje nepnagels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen