Waterproof make-up is natuurlijk ideaal. Het kan namelijk tegen een regenbuitje en het blijft de hele dag goed zitten. Alleen het verwijderen gaat niet altijd even makkelijk. Herkenbaar? Met deze tips is je make-up binnen een mum van tijd verwijderd.

Oogmake-up
Draag je veel oogschaduw en mascara, kies dan voor een oogmake-upremover. Je huid onder je ogen is namelijk gevoeliger dan de andere delen van je gezicht en heeft dus extra aandacht nodig. Met behulp van wattenstaafjes kun je restjes mascara tussen je wimpers beter verwijderen, wat soms lastig weg te krijgen is. Naast oogmake-upremover kun je ook olie gebruiken. Je kunt kiezen voor olijf-, kokos- of babyolie. Olie zorgt ervoor dat waterproof make-up afbreekt en je het daarna moeiteloos kan afhalen.

Gezichtsmake-up
Voor het verwijderen van je gezichtsmake-up kun je natuurlijk gaan voor make-updoekjes. Maar wil je je gezicht grondiger reinigen? Dan kun je het beste wattenschijfjes in combinatie met waterproof make-upremover gebruiken. Gebruik de 2-in-1 remover om zelfs de meeste extreme waterproof make-up te verwijderen. Deze bestaat uit olie en water.

Gezicht wassen
Nadat je al je make-up hebt verwijderd kun je er eventueel ervoor kiezen om reinigingsmelk en gezichtstonic te gebruiken. Daarna is het tijd om je gezicht te wassen. Met een facewash kun je alle resten goed afspoelen. Je poriën worden dan ook grondig gereinigd en je gezicht is dan echt vetvrij.

Verzorging
Nadat je je gezicht hebt gewassen, bestaat er een kans dat je huid droog aanvoelt. Breng een gezichtcrème aan en je bent klaar!

Lees ook: 8x summerproof make-up