Kom jij ‘s ochtends ook altijd tijd te kort maar wil je toch niet kaal de deur uit? Met deze make-uptips zie je er binnen 5 minuten uit om door een ringetje te halen.

– Je ogen en je mond vallen het meeste op. Besteed daar dus in ieder geval aandacht aan. Een laagje mascara geeft je gelijk een andere uitstraling, het laat je ogen spreken. En het kost maar twintig seconden om op te brengen. Wel oppassen dat je in de gauwigheid niet je roller in je oog steekt.

– Gebruik voor je lippen een lekker fel tintje. Dan trekken die meer aandacht dan dat ene puistje dat je niet hebt kunnen wegwerken. En je lipgloss kan natuurlijk altijd mee naar school. Duik je gewoon nog snel even de toiletten in voor de les begint.

– Voor een egale huid is het superbelangrijk dat je een foundation kiest die past bij de kleur van je huid. Anders loop jij straks met een oranje koppie rond. Was je handen en breng de foundation aan. Begin bij je neus en werk zo steeds verder naar de buitenkant van je gezicht. Zorg ook dat je niet stopt bij je haargrens en bij je kin, want dan is het net alsof je een masker op hebt. Veeg de foundation een beetje uit.

– Ben jij een oogschaduw type? Ga op een ochtend waarop je weinig tijd hebt voor een simpel kleurtje dat dicht jouw huidskleur ligt. Zo zie je het minder goed als je niet perfect opgemaakt bent. Wil je geen kleurtje op je oogleden? Dan heb je extra veel tijd om aan je mascara te besteden. Breng het laagje voor laagje op je wimpers aan. Zo krijg je het mooiste resultaat en voorkom je dat de haartjes niet aan elkaar blijven plakken.

– Heb je slecht geslapen? Smeer dan een beetje concealer onder je ogen die ÊÊn tint lichter is dan je eigen huidskleur. Zo zie je er meteen weer fris uit!

– Geef je wangen kleur met een vloeibare blusher. Smeer een beetje op je jukbeenderen en veeg het uit richting je wangen. Je kunt dezelfde blusher ook gebruiken op je lippen.

Lees ook: De beste make-up voor een selfie