Wij kunnen geen genoeg krijgen van parfum! Het liefst hebben we een kast vol net als Mascha! Lees snel verder voor tien leuke weetjes over parfum!

Wist je dat… (over parfum)

…de meeste parfums uit meer dan 30 ingrediënten bestaan? En dat állemaal in dat kleine flesje!

…Chanel NO 5 het best verkochte parfum ooit is? Ken jij iemand die het heeft?

…een parfum bij iedereen anders ruikt? Dit komt omdat elke huid een eigen textuur heeft. Pas dus goed op als je het luchtje van je BFF superlekker vindt en het zelf ook wilt hebben. Misschien ruikt ‘ie een stuk minder bij jou… 

…je een luchtje het beste gewoon op je pols kan uitproberen in plaats van op een strookje? De geur is op je huid namelijk heel anders dan op papier!

…er in de jaren 20 een parfum was dat rook naar sigaretten? Voor vrouwen was het in die tijd not done om te roken, maar ernaar ruiken was wel superhip. Thank God nu niet meer!

…je niet je polsen over elkaar moet wrijven als je parfum opspuit? Je kunt de geur dan ‘kapot’ maken, waardoor het niet meer ruikt zoals jij zou willen. Beter gewoon opspuiten dus, en dat parfum doet het werk zelf wel!

…in Grasse, een plaats in Zuid-Frankrijk, wel 70% van alle parfums ter wereld wordt gemaakt? Grote kans dus dat jouw flesjes in de kast ook hiervandaan komen!

…de twee bloemen, roos en jasmijn, het meeste worden gebruikt voor het maken van parfums?

…je het beste eerst wat bodylotion kunt smeren op de plek waar je parfum wilt gaan spuiten? Als je dit doet, blijft de geur veel langer zitten!

…het wetenschappelijk bewezen is dat parfum gelukkig maakt? Er bestaat blijkbaar een verband tussen wat we ruiken en hoe we ons voelen. Elke dag een lekker luchtje betekent dus instant happiness! Goed excuus om nóg meer parfum in te slaan…

Lees ook:

Beeld 123RF