Wil je mooie krullen maken, maar heb je geen zin om aan de slag te gaan met een krultang? No worries, Anne laat je zien hoe je supereasy krullen maakt!

Anne: 'In dit artikeltje laat ik jullie zien hoe je super simpel je haar kunt krullen tijdens het slapen. Ik doe dit zelf heel erg vaak, het staat namelijk super leuk en het is heel snel gedaan. Het kost maar een paar minuten maar je haar zit er de volgende dag heel leuk door!

Lees ook: 5 manieren om zelf een Disneykapsel te maken


Stap 1: Je verdeelt je haar in twee stukken, links en rechts. Ik doe voor het gemak een kant even in een staartje, de andere kant is dan wat gemakkelijker vast te maken.

Stap 2: Vooraan bij je gezicht pak je twee plukjes, hiermee ga je beginnen. Hoe grotere plukken je pakt hoe grover en groter de krullen worden.

Stap 3: Je begint met het opdraaien van deze plukjes, je draait ze simpelweg om elkaar heen.

Stap 4: Net als invlechten pak je er steeds van onder een pluk bij, deze draai je vervolgens mee, zo pak je langzaam al je haar mee.

Stap 5: Als je haar bijna op is en je aan het einde bent kun je het op verschillende manieren vastmaken. Ik vind het handig om een vlechtje te maken ervan, je pakt de twee plukken waarmee je aan het draaien was en een pluk die achter nog hing, met deze drie maak je gewoon een vlechtje. Een andere optie is om het in een knotje vast te maken, mijn haar is daar alleen te kort voor.

Stap 6: De andere kant hetzelfde doen, en lekker gaan slapen!

Dit is hoe het eruit ziet als je het de volgende ochtend losmaakt. De krullen zitten nu nog heel erg vast in elkaar, je kunt er even met je hand doorgaan om ze een beetje los te maken of je kamt het voorzichtig door.

En dit is dan het eindresultaat! Het blijft bij mij de hele dag goed zitten, het zakt wel een beetje uit maar je blijft de krul duidelijk zien. Supermakkelijk en heel erg leuk dus!

Zeker het proberen waard zeg ik!

xxx Anne

Wil je meer lezen van Anne? Check haar blog.