Mascara-foutjes waarvan je niet wist dat je ze maakt

Bijna elke girl heeft wel dit magische middeltje in haar toilettasje, mascara. Het geeft je meteen een mooie blik en een geweldig effect, en het is supersnel aan te brengen. Even opsmeren en klaar. Wij hebben tien mascara-fouten op een rijtje gezet waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je ze maakte.

Bijna elke girl heeft wel dit magische middeltje in haar toilettasje, mascara. Het geeft je meteen een mooie blik en een geweldig effect, en het is supersnel aan te brengen. Even opsmeren en klaar. Wij hebben tien mascara-fouten op een rijtje gezet waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je ze maakte.

#1. Te veel mascara aanbrengen
Sommige girls denken dat hoe meer laagjes mascara je aanbrengt, hoe mooier het effect zal zijn. Maar mascara droogt erg snel, waardoor je klontjes op je wimpers krijgt. Natte mascara over droge mascara aanbrengen geeft je het spinnenpootjes effect, en dat ziet er niet zo mooi uit. Breng maximaal twee tot drie laagjes aan en doe eerst één oog per keer.

#2. Met het borsteltje in de mascaratube pompen
Door het pompen komt er lucht bij je mascara waardoor je mascara sneller uitdroogt en er klontjes ontstaan. Hierdoor kan je er minder lang mee doen. Ook niet zo budget friendly dus! Haal het borsteltje al draaiend uit de tube, zo komt er niet te veel lucht bij.

#3. Mascara te lang bewaren
Elke keer dat jij je mascara gebruikt komen er bacteriën van je wimpers op. Het borsteltje met bacteriën stop je dan weer terug in de huls, waar het gaat broeien. Er wordt aangeraden om niet langer dan drie maanden met je mascara te doen, en daarna een nieuwe te kopen. Dit voorkomt ook vervelende oogontstekingen.

#4. Elke dag waterproof mascara gebruiken
Op zich is er niets mis mee om waterproof mascara elke dag te gebruiken, maar het is ook een lastig klusje om het te verwijderen omdat het zo hardnekkig is. Je wimpers krijgen dan elke dag een flinke wrijfbeurt over zich heen en dat vinden ze niet leuk. Het zorgt ervoor dat je wimpers sneller uitvallen, en dat is wel het laatste wat je wilt. Je kunt ervoor kiezen om alleen op regenachtige dagen of tijdens het sporten waterproof mascara te dragen.

#5. Mascara alleen op de puntjes smeren
Sommige girls brengen mascara alleen aan op de puntjes van hun wimpers, omdat je daar direct resultaat ziet. Maar wist je dat je juist moet beginnen bij je wortels, omdat je dan echt een maximaal effect krijgt? Ga met het borsteltje vanaf de aanzet zigzaggend over je wimpers, zo krijg je ook geen klontjes. Hello, fabulous lashes!

#6. Te snel mascara weg willen halen
Door snel en hard over je wimpers te wrijven gaat je mascara misschien snel weg, maar je verliest er ook wimperhaartjes mee. De tere huid rondom je ogen kan niet zo goed tegen hard wrijven. Het beste kun het watje met remover een paar seconden op je oog laten liggen, en vervolgens zachtjes het watje van binnen naar buiten vegen.

#7. Oude mascaraborsteltjes weggooien
Het is erg handig om je oude mascaraborsteltjes te gebruiken om je wimpers te scheiden, als ze een beetje aan elkaar plakken. Je haalt er klontjes mee weg en je kunt de borsteltjes ook gebruiken om je wenkbrauwen in model te brengen. Bewaren die borsteltjes dus, maak ze wel eerst goed schoon.

#8. Er zit te veel mascara op het borsteltje
Op bijna elk mascaraborsteltje zit een te dikke laag mascara als je de borstel uit de huls haalt. Dit geeft soms klontjes en je wimpers plakken sneller aan elkaar. Het kan helpen om de borstel even af te vegen aan de huls of voorzichtig aan een tissue. Gebruik liever geen watje, want dan krijg je pluisjes in je borsteltje.

#9. Eerst boven en dan pas onder mascara aanbrengen
Niet elke girl brengt ook mascara aan op haar onderwimpers. Het klinkt gek, maar als je dat wel doet is het beste om je mascara eerst onderin aan te brengen en dan pas op je bovenste wimpers. Say what? Als je het eerst boven aan rengt en je kijkt dan naar beneden, geeft je mascara af op je oogleden. En daar heb je misschien net oogschaduw aangebracht die je dan per ongeluk wegpoetst als je de vlekjes wilt verwijderen.

#10. Een wimperkruller na je mascara gebruiken
De mascara droogt op en je wimpers worden hard, waardoor je wimpers kunnen afbreken als je ze daarna krult. Je wimpers kunnen ook blijven plakken aan je wimperkruller, dat doet zeer en je trekt ze er dan misschien per ongeluk uit. Krul je wimpers dus altijd als ze nog schoon en droog zijn.

Lees ook: 8 tekenen dat je verslaafd bent aan make-up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen