haar minder wassen

Met deze trucjes hoef je je haar minder vaak te wassen

Je hebt je haar gisteren nog gewassen, maar vandaag voelt het alweer vet aan… Herkenbaar? Met deze trucjes hoef je je haar minder vaak te wassen!

Haar minder wassen

Ten eerste is het belangrijk om het aantal keer dat je je haar wast per week uit te stellen. Was jij je haar elke dag? Probeer er telkens een dag tussen te laten. Uiteindelijk kun je steeds meer gaan rekken en zul je zien dat je haar minder snel vet wordt. Verder is het ook van belang welke shampoo je gebruikt. Gebruik het liefst een shampoo die helder en doorzichtig is (zonder sulfaten en parabenen!) in plaats van een dikke shampoo, want die verzwaart je haar minder. 

Conditioner

Gebruik jij conditioner op je hele haar? Stop daarmee! Het is beter om conditioner alleen over je punten te verspreiden en je hoofdhuid lekker met rust te laten. Die conditioner zorgt er namelijk ook weer voor dat je haar eerder vet wordt. De laatste tip die we voor je hebben: droogshampoo is je beste vriend! Spray een beetje in je schone(!) haar, want dat biedt alvast bescherming als je haar tóch een beetje vet begint te worden. 

Heb jij nog een goede tip zodat je je haar minder vaak hoeft te wassen? 

Lees ook:

Beeld: Instagram @negin_mirsalehi | Bron: NSMBL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen