Mooi gelakt

Met je party-outfit aan wil je er natuurlijk helemaal hot bij lopen en dan zijn mooi verzorgde nagels wel een must. Gelukkig kan je ze nog snel fixen. Om je te helpen hebben we in 7 stappen uitgelegd hoe je dat moet doen!

Met je party-outfit aan wil je er natuurlijk helemaal hot bij lopen en dan zijn mooi verzorgde nagels wel een must. Gelukkig kan je ze nog snel fixen. Om je te helpen hebben we in 7 stappen uitgelegd hoe je dat moet doen!

Het kost wel tijd maar dan heb je wel prachtig gelakte nageltjes. Met leuke glitternagellak of shatterlak zijn je nagels ook een accessory! Ga er lekker voor op de bank zitten, zet je favoriete tv-programma aan en lakken maar.

Stap 1: Schone nagels
Maak eerst je handen en nagels helemaal schoon met een borsteltje en zeep. Haal je oude nagellak weg met een nagellakremover. Als er aceton in je nagellakremover zit, krijg je het er wel snel af, maar het is niet heel goed voor je. Aceton droogt namelijk je nagels en huid uit, en dat is wil je natuurlijk niet! Het is dus beter om te kiezen voor een nagellakremover zonder aceton.

Stap 2: Verzorgde nagelriemen
Als je nagels helemaal schoon zijn dan zijn je nagelriemen aan de beurt. Deze worden vaak vergeten, maar zijn wel belangrijk! Als je nagelriemen vaak droog zijn, kun je ze het beste één keer per week insmeren met nagelriemolie. Deze bevatten vaak vitamine E waardoor ze lekker zacht en mooi worden. Met een bokkenpootje kun je de nagelriemen zachtjes terug duwen, dat staat heel verzorgd.
 
Stap 3: Gladde nagels
Je nagellak blijft beter zitten als je nagels helemaal glad zijn. Je kunt hiervoor een diamantvijl gebruiken. Vijl je nagels hiermee ook in de juist vorm. Daarna kun je met de zachte kans van een glansvijl er voor zorgen dat ze gaan glanzen!

Stap 4: Basecoat
Nu breng je eerst een basecoat aan. Dit basis laagje zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren door de nagellak en maakt ze ook heel sterk. Dus zeker als je nagels snel scheuren of breken is dit handig om te doen.

Stap 5: Kleur en glitter
Om je outfit extra feestelijk te maken kies je natuurlijk voor een lekker fel kleurtje of een leuke glitterlak. Voor de kerst zijn rood, groen en paars natuurlijk superleuk, maar ook goud is erg hot! Om strepen in je lak te vermijden begin je met het aanbrengen van een streep in het midden van je nagel. Daarna lak je de zijkanten van je nagels. Laat de eerste laag volledig drogen voordat je aan de tweede (dunne) laag begint.

Stap 6: Topcoat
Je wilt natuurlijk dat de lak zolang mogelijk blijft zitten, dus is het belangrijk om nog een beschermlaagje aan te brengen. Als je nagels volledig droog zijn, kun je een (dunne) doorzichte topcoat aanbrengen. De lak blijft hierdoor extra lang zitten!

Stap 7: Handcrème
Als je nagellak helemaal droog is breng je een lekkere hand- en nagelcrème aan zodat je handen heerlijk zacht worden.

Wil je je nagels eerst laten groeien of sterker maken? Daar zijn ook speciale nagellakken voor. Wij vinden de ‘no-more-breaks’ en de ‘natural nail growth activate’ van Sally Hanson supergoed.

Fijn om te weten: bij Nelly.com en Zalando.nl vind je veel nagelverzorging en nagellakjes en je betaalt geen verzendkosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen