lekker shoppen mode jongeren

Nederlandse jongeren zijn big spenders als het om mode gaat + winactie

Uit de New Luxury Fashion Monitor van Winkelstraat.nl en onderzoeksbureau Qrius is gebleken dat Nederlandse jongeren het liefst hun geld spenderen aan mode. Waar geef jij je geld aan uit?

Winkelstraat.nl maakte een mooie infographic van alle leuke feitjes en de cijfers leggen wij hieronder even kort voor je uit.

Uit het onderzoek, dat gedaan is onder maar liefst duizend Nederlandse jongeren tussen de 15 en 30 jaar, is gebleken dat ruim twee op de drie regelmatig luxe, fashion items koopt zoals Balenciaga-sneakers van €750,-. Expensive!

Mode vs. de sportschool

Zo’n 88% van de jongeren geeft hun geld liever uit aan een nieuw paar sneakers dan aan een vakantie, de sportschool of gadgets. Een op vijf jongeren geeft zelfs meer dan €1000,- per jaar uit aan mode. What about you? Jongeren zijn gevoelig voor koopjes blijkt uit het onderzoek, want 69% geeft aan dat kortingen en sale invloed hebben op hun koopgedrag.

Van eigen bodem

Nederlandse merken zijn populair onder de studenten en scholieren. Zo zeggen zij vaker kleding van Daily Paper en Black Bananas te kopen dan van internationale merken. De basic kledingitems worden wel vaak nog gekocht bij internationale winkels als H&M en Zara.

Vrienden als inspiratiebron

Hoewel je zou denken dat de meeste jongeren influencers als inspiratiebron gebruiken, blijkt uit het onderzoek iets anders. Ruim de helft van de jongeren laat zich inspireren door hun vrienden! Bij scholieren ligt het percentage nog hoger: 69%.

Winnen?

Is jouw kleedgeld op en wil je toch graag een nieuw fashion item scoren? Dan is dit jouw geluksdag, want wij mogen €100,- shoptegoed weggeven van Winkelstraat.nl.Winnen? Vul her formulier hieronder in en vergeet niet om @GIRLZnl te volgens op Instagram.

  • We gebruiken je telefoonnummer alleen als je gewonnen hebt en niet gereageerd hebt op je mail!
  • Zodat we kunnen checken of je aan de voorwaarden voldoet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook: Toptips voor de budget fashionista

Beeld: Halfpoint Images, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen