Na de dip dye en de ombre is er nu een nieuwe trend voor in je haar: de balayage. Het lijkt op een ombre, maar het effect is veel subtieler. Je ziet geen duidelijke overgang meer, maar het haar gaat juist geleidelijk naar lichtere highlights plukjes toe. Bekende celebs zoals Rihanna en Lucy Hale zijn er al mee gespot.

Vegen
Balayage is een Frans woord dat vegen of schilderen betekent. Het is een sunkissed look met wat β€˜vegen’ lichtere plukken haar. Balayage zorgt voor een heel natuurlijke haarkleur. Het belangrijkste idee van een balayage is dat het een zachte en natuurlijke look geeft.

Subtiel is the key
Bij het verven wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek. Eerst worden er plukjes haar geselecteerd met een kam, door zigzaggend door het haar te gaan. De plukjes haar die er dan uitvallen worden niet geverfd. Door dit te doen krijg je een mooie, maar bijna niet opvallende overloop en lichte plukjes haar. Je coupe heeft weinig onderhoud nodig. Omdat het zo subtiel is aangebracht, zie je amper uitgroei. Balayage kan op bijna alle lengtes, behalve op extreem kort haar.

Lees ook: Nieuwe trend: metallic tattoo's