Dof haar, een puistje of een glimmende neus? Ren niet meteen naar de drogist voor dure beautyproducten, maar ga thuis op zoek naar de juiste middeltjes. Vroeger hadden ze deze problemen namelijk ook al. Wij verzamelden de beste beautytips uit de oude doos!

Ei voor je haar
Doffe lokken laat je weer glanzen door je haar te wassen met ei. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het daarna uit met koud water. Geen ei in huis? Mayonaise heeft hetzelfde effect!

Scrubben met koffieprut
Drinken je ouders koffie? Mooi! Je kunt namelijk de prut die overblijft wanneer de koffie gezet is, gebruiken om te scrubben. Masseer de koffieprut licht in je huid en maak je gezicht daarna goed schoon. En weg zijn die dode huidcellen!

Tandpasta tegen puistjes
Oeps, een puist! Net nu je de volgende dag een date hebt met die hottie van school. Probeer dit eens: smeer voordat je gaat slapen wat witte tandpasta op het puistje. De volgende ochtend is-ie kleiner en een stuk minder rood.

Honing op je lippen
Heb je last van droge lippen? Smeer er dan wat honing op en laat dit zo lang mogelijk intrekken. Niet aflikken, hรจ!

Je nagels in citroensap
Zijn je nagels verkleurd door het gebruik van een donkere nagellak? Stop ze dan 5 minuten in een badje met lauwwarm water en een scheutje citroensap. Toch is voorkomen beter dan genezen, dus gebruik voortaan een basislak onder je nagellak.

Aardappel voor je neus
Een glimmende neus houdt op met shinen als je er met een rauw aardappelschijfje overheen wrijft. Deppen met aardappelsap werkt ook.

Theezakjes op je ogen
Tot laat in de avond naar je favoriete tv-serie gekeken en nu dus last van wallen? Don't worry! Leg twee lauwwarme kamille theezakjes op je ogen, laat het 10 minuten intrekken en weg zijn die wallen.