Ombré is deze zomer helemaal hot daarom Catrice komt nu met de Ombre Top Coat zodat je deze stijl ook op je nagels kun creëren. Deze topcoat kun je met een pasteltint of een lichte kleur nagellak combineren. Wij waren erg benieuwd naar deze ombré nagellak en hebben het voor jullie getest.

Hoe werkt het?
Lak eerst je nagels met een beschermende basecoat, dit zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren. Als dit eenmaal opgedroogd is, lak je je nagels met je favo pastel nagellak. Breng gerust twee lagen aan, want een lichte kleur nagellak is amper te zien na één laag. Check even of je nagels goed droog zijn voordat je begint met de Ombre Top Coat. De bedoeling is dat je nagels van licht naar donker gaan. Sla je duim over en begin bij je wijsvinger met één laag Top Coat, vervolgens doe je twee lagen bij je middelvinger, drie lagen bij je ringvinger en vier lagen bij je pink.

Tip: zorg ervoor dat alle lagen eerst goed opdrogen, voordat je de volgende laag aanbrengt.

Resultaat
We hebben als onderlaag een lichte zalmroze nagellak van Catrice Ultimate Nail Lacquer (21 Rosy One More Time) gebruikt. De kleur was eerst nogal doorzichtig, maar na de tweede laag was de kleur beter zichtbaar. Nadat onze nagels goed droog waren, begonnen we met de Ombre Top Coat. We begonnen met één laag, een tweede laag en zo verder. Maar het resultaat was niet heel goed te zien. We besloten toen om meerdere lagen aan te brengen. We gingen verder met twee laagjes bij de wijsvinger, drie lagen bij de middelvinger, vijf lagen bij de ringvinger en zes lagen bij de pink, en daar was het gewenste resultaat!

Eindoordeel
Je moet wel vaker een laagje aanbrengen, dan wat de gebruiksaanwijzing aangeeft, maar het resultaat is alsnog heel leuk. Zo’n een Top Coat scheelt een zoektocht in je stash naar lichte en donkere kleuren. Het is wel belangrijk dat je een lichte kleur nagellak als onderlaag gebruikt, anders ontstaan er rare strepen. Wij geven de Catrice Ombre Top Coat een 7,5!

De Catrice Ombre Top Coat en Ultimate Nail Lacquer zijn te koop voor €2,99.

Lees ook: Beautyreview – Catrice Lip Peeling