Hoe gaaf is het als je van je nagels echte kristallen kunt maken?! Met de nieuwe Pupa Crazy Crystals kan dat. De lakjes zijn verkrijgbaar in allemaal vette fluorkleuren. Wij waren benieuwd en hebben de groene variant getest.


Lees ook: reviews van andere beautystuff.

De kleur die wij hebben gebruikt, is Crazy Crystals 006. De nagellak en de kristallen zitten in een handige kit, daarin zit ook een fijn kwastje en een plastic bakje. Op de achterkant van het doosje staat beschreven hoe je de nail art moet aanbrengen.

Stap 1
Als eerste lak je de nagels met de gewone nagellak. Het kwastje houdt goed vast en de nagellak lakt fijn. De lak dekt niet in 1x, maar dat is geen probleem aangezien er nog een laagje overheen komt. De nagels zijn binnen 5 minuten droog. De kleur is lekker opvallend en ziet er precies zo uit als de kleur in het nagellakpotje.

Stap 2  
Vervolgens breng je nog een laagje gewone nagellak aan en strooi je meteen de microkristallen eroverheen. Tijdens het strooien houd je de vinger boven het plastic bakje zodat de overige glitters daarin vallen. Het busje met de glimmers strooit goed, er komt precies genoeg uit. En dankzij het opvangbakje wordt het ook geen glitterbende op tafel.

Stap 3
Als alle nagels zijn gedaan kun je de overige glitters met het kwastje wegvegen. Dit kan meteen, je hoeft niet te wachten tot je nagels droog zijn. Het uitharden van de nagels duurt wel erg lang…  Het duurt zo’n 30 minuten voordat je weer andere dingen kunt gaan doen.  

Verwijderen
Soms is het verwijderen van nagellak een hele kliederboel. We hadden verwacht dat het verwijderen van deze nagellak ook een hele klus zou zijn. Niet dus! Een beetje nagellakremover op een watje, het watje goed aandrukken op de nagel en de lak en de glitters zijn in 1x weg!

Eindoordeel: supertoffe nagellak! De Crazy Crystal nail art is heel erg easy aan te brengen en dat zonder geknoei. Een klein nadeel is dat de laatste laag lang nodig heeft om te drogen. Maar het is het wachten waard, want het resultaat is heel mooi en daarom krijgt deze kit een 8.5!

Pupa Crazy Crystals is verkrijgbaar in verschillende kleuren en te koop bij de drogisterij voor €14,95.