Winkelen voor een beha kan soms best lastig zijn. Welke maat zit het beste en welke soort beha is voor jou geschikt? Een paar tips over waar je op moet zodat je thuiskomt met de perfect match!

Meten is weten
Bij het kopen van een beha is het belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Je kunt in een winkel je borsten laten opmeten, maar je kunt het ook prima thuis doen. Wel zo fijn! Kijk bijvoorbeeld op de website van HEMA. Daar staat precies uitgelegd hoe je moet meten.

Allerlei soorten en maten
Als je weet welke maat je hebt, ben je er nog niet. Wil je bijvoorbeeld een beugelbeha of een soft beha? In de winkel kunnen ze je goed advies geven over wat het beste bij jou past. Het is handig om  verschillende beha’s te passen, dan voel je beter wat jij het lekkerst vindt zitten.

Als je ook die keuze hebt gemaakt, komt het leukste onderdeel van het shoppen: de kleur of het patroontje kiezen! Ga bijvoorbeeld voor een witte of huidskleurige beha als je vaak witte topjes draagt. Dat voorkomt dat het doorschijnt. Wil je iets vrolijkers? Er zijn ook genoeg beha’s met leuke patroontjes, van stippen tot bloemen, van kant tot felgekleurd!

Eerste keer
Ga je voor het eerst een beha kopen? Neem dan iemand mee die je vertrouwt, zoals je moeder of je oudere zus. Zij hebben al wat meer ervaring met het kopen van beha’s en het is misschien wel zo fijn om met z’n tweeën je eerste setje te gaan kopen.

In het pashokje
Als je een beha gaat passen, zorg er dan voor dat de sluiting op het eerste haakje zit. Als je de beha langer draagt, rekt de stof nog op. Kijk daarna goed of de achterkant van je beha op dezelfde hoogte zit als de onderkant van de beha aan de voorkant. Ook is het belangrijk dat de beha goed aansluit bij je lichaam. Hij moet niet te strak of te los zitten en de cupmaat moeten niet groot of te klein zijn. Beweeg even goed om te kijken of de beha goed om je borsten sluit. Shake it baby!

Het is goed om tijdens het passen op al deze dingen te letten, maar uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat jij je er prettig in voelt!

 

roze bh stippen wit animal print perzik