Makeup

Stappenplan om make-up aan te brengen

Make-up aanbrengen. De een is er heel goed en de ander wat minder. Vind je make-up aanbrengen lastig? Geen zorgen, met een paar keer oefenen kun je thuis een perfecte look creëren. Met de volgende 8 stappen kun je binnen no-time op een mooie manier make-up aanbrengen.

1. Reinig je huid

Mooie make-up begint met een goed gereinigde huid. Reinig dus voordat je make-up opdoet eerst je huid met een milde reiniger. Gebruik daarnaast altijd een goede dagcrème met minimaal SPF 20, ook ‘s winters. SPF20 zorgt ervoor dat je huid beschermt is tegen de schadelijke invloeden van de zon. In plaats van dagcrème, kun je ook kiezen voor zonnebrandcrème. Begin pas met het aanbrengen van make-up 8 minuten nadat je dagcrème is ingetrokken.

2. Primer aanbrengen 

Een goede primer zorgt ervoor dat je make-up lang goed blijft en is daarom de beste basis na het aanbrengen van je dagcrème. Een primer maakt ook je huid zacht. Er zijn vaste, vloeibare en poederprimers te krijgen. Sommige primers bevatten schadelijke stoffen zoals siliconen, maar er komen ook steeds meer natuurlijke primers op de markt. Primer breng je gewoon met je vingers aan en laat je ongeveer 2 minuten intrekken. 

3. Foundation aanbrengen

De juiste kleur foundation past bij de ondertoon van je huid. Heb je een koele ondertoon, dan moet er altijd roze in de foundation zitten. Bij een warme ondertoon heb je geel nodig. Bij een neutrale ondertoon is het vinden van de juiste foundation makkelijker. Foundation kun je op verschillende manieren aanbrengen. Gewoon met je vingertoppen, met een kwast of met een vochtige beauty blender. Breng alleen foundation aan op de plekken waar dat nodig is, zoals wangen, de kin en het voorhoofd. Werk van binnen naar buiten. Breng niet teveel aan rond je ogen want hierdoor worden kleine lachrimpeltjes geaccentueerd. Let ook op je kaaklijn en je haargrens, zodat je geen lijnen gaat zien. Vervaag de foundation daarom altijd goed. 

4. Concealer

Nadat je foundation hebt opgedaan, kun je beginnen met het wegwerken van oneffenheden met een concealer. Hierbij kun je denken aan roodheid, wallen onder je ogen en pukkeltjes.

Concealer heeft een huidskleur en is een tint lichter dan je eigen huidskleur. Concealers heb je in allerlei soorten. Je hebt droge concealers in poedervorm en vloeibare concealers. Heb je een droge, rijpere of gevoelige huid? Dan kun je het beste kiezen voor een vloeibare concealer. Concealer kun je het beste aanbrengen met een kwast en daarna te deppen met je vinger. 

5. Wenkbrauwen in vorm brengen

Breng nu je wenkbrauwen in model. Dit doe je met een ongebruikt mascaraborsteltje of een wenkbrauwborsteltje. Met een wenkbrauwpotlood kun je extra haartjes bijtekenen. Zorg wel voor een scherpe punt. Gebruik bruin of grijsbruin als je bruin of blond haar hebt. Je kunt ook kiezen voor wenkbrauwpoeder. Gebruik hiervoor een schuine kwast en breng het in de haargroeirichting aan. Gebruik niet teveel poeder anders krijg je al snel een harde blik. Borstel na het aanbrengen van potlood of poeder je wenkbrauwen na met het borsteltje.

6. Oogpotlood of eyeliner

Wil je je ogen iets meer laten spreken? Breng dan oogpotlood of eyeliner aan. Een donkerbruin lijntje geeft het meest natuurlijke effect. Gebruik deze kleur bijvoorbeeld voor overdag. ‘s Avonds is zwart ook mooi. Trek vanuit de buitenste hoek van je wimperrand tot net over het midden van je bovenste ooglid een lijntje. Zorg dat je ook goed tussen de wimperhaartjes tekent. Zo krijgt je wimperlijn meer contrast. Kies je voor eyeliner, breng dit dan aan met een schuine kwast. Met een wattenstaafje kun je vervolgens de oneffenheden bijwerken. 

7. Mascara aanbrengen

Dan is het nu tijd om mascara aan te brengen. Begin zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers en trek het borsteltje met een zigzaggende beweging door je wimpers. Zo geef je je wimperhaartjes een lift en bedek je ze optimaal. Breng meerdere lagen aan. Heb je rechte wimpers? Dan kun je voor het aanbrengen van de mascara ook eerst een wimperkrultang gebruiken. Deze knijp je een paar seconden dicht om je wimpers te krullen. Gebruik de wimperkrultang nooit als je al mascara ophebt, anders kunnen je wimpers breken. 

8. Oogschaduw aanbrengen

Gebruik je graag oogschaduw? Kies dan voor een natuurlijke tint voor overdag. Gebruik eerst eye primer op je oogleden. Breng een huidkleurige tint aan op je ooglid, tot aan je wenkbrauw. Deze dient als basis om te blenden met andere kleuren. Met een nieuwe kwast kun je bruin aanbrengen op het bot net boven je oogplooi, ook wel de arcadeboog genoemd. Blend het geheel daarna met een borstel met een losse pols. 

Beeld: Getty Images

*Dit artikel is in samenwerking met Blisso.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen