Een concealer is perfect om specifieke plekjes, oneffenheden of vlekjes op je gezicht te te camoufleren. Wil jij graag concealer gebruiken, maar heb je géén idee voor welke je moet gaan? En hoe moet je het eigenlijk aanbrengen? Check hier alles wat je moet weten over concealer vóór je het gaat dragen!

1. Welke type kies je?
Er zijn verschillende soorten concealer: poeder, crème en vloeibare varianten. Gebruik je een poederfoundation? Dan kun je het beste voor een poederconcealer gaan. Vloeibare concealers zijn het meest geschikt voor girls met een droge huid en een crème concealer is goed voor als je een goede dekking wilt. De crème variant is het dikst en dekt het beste. Vloeibare concealers zijn iets minder dekkend en poederconcealer het minst.

2. Verpakking
Je hebt concealers in tubes, stickvorm, een potje en als pen. Het is niet zo dat het één beter werkt dan het ander, maar een stick is wél minder hygiënisch dan een potje of tube. En verder is het een kwestie van wat jij het fijnst vindt!

3. Kleur kiezen
Zoek een concealer die goed matcht bij jouw foundation en huidskleur. Je kunt dit het beste op je gezicht uittesten (en niet op je pols!). En twijfel je tussen een te lichte of te donkere kleur? Dan kun je beter voor de te lichte gaan!

4. Kleur corrigerende concealers
Concealers zijn speciaal bedoeld om iets te ‘corrigeren’. Ben jij een girl met rode plekjes of puistjes op haar huid? Dan kan je het beste voor een groene of gele concealer gaan. Deze neutraliseren de plekjes namelijk met de rest van je huid. Lichtroze concealers zijn goed om de wallen onder je ogen mee weg te werken en geven je een frisse look.

5. Aanbrengen
Concealer hoef je alleen aan te brengen op de plekken die je wilt coveren, zoals puistjes of wallen. Je kunt het met een kwast, spons of je handen aanbrengen. Een kwast geeft een supergoede dekking, maar met je handen kun je het beter verdelen. Zet drie à vier stipjes onder je ogen en klop de concealer met je ringvinger uit. Breng altijd een superdun laagje aan, want een te dikke laag benadrukt de oneffenheden juist. Precies wat je niet wilt!

6. Na het aanbrengen
Nadat je de concealer hebt opgedaan, breng je een laagje foundation of poeder op je gezicht aan. En voilà, een supermatte huid gegarandeerd!

Lees ook: Vind de juiste foundation bij jouw huid