kapper wondermiddel lang haar sneller zo knip je zelf je haar groeien haar stijltang schoonmaken

Tips om je haar sneller lang te laten groeien

We denken allemaal na over de dag dat we eindelijk weer ons huis uit kunnen om leuke dingen te doen. Hoe fijn zou het zijn als jij dan iedereen verrast met je lange en gezonde lokken? Hier een paar tips om jouw haar lang te laten groeien!

Was je haar niet elke douchebeurt

Als je te vaak shampoo gebruikt, was je de natuurlijke oliën uit je haar. Laat je die nou juist zo hard nodig hebben om mooi en gezond lang haar te laten groeien!

Gebruik conditioner en elke week een olie of masker

Zo geef jij je haar dat extra beetje verzorging en bescherming dat het nodig heeft.

Spoel je haar na met koud water

Brrr… We weten dat dit niet heel aantrekkelijk klinkt, maar het helpt echt. Door het koude water sluiten je haarschubben, waardoor het vocht blijft zitten en je haar minder snel beschadigt raakt door hitte. Wie mooi wil zijn, moet kou lijden! 

Stop met die handdoek in je haar

Niet meer doen, girl! Je haar blijft vastzitten in de vezels en breekt dan af. Kun je echt niet zonder? Koop dan een speciale microvezel handdoek.

Borstel voorzichtig

Als je je haar te vaak borstelt, kan het schade aanbrengen. Doe dit dus zo min mogelijk en gebruik altijd een haarborstel van goede kwaliteit.

Fix een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop is veel beter voor je manen dan een van katoen. Je haar raakt hierdoor minder snel in de klit en het breekt minder snel af. Zo’n satin kussen ziet er toch ook gewoon super fancy uit?

Knip je haar geregeld bij

Als je droomt van lange haren, voelt de schaar als je grootste vijand. Toch blijft je haar door genoeg knipbeurten gezond en groeit het daardoor juist sneller!

Geduld loont

Wees je ervan bewust dat het laten groeien van lang, mooi haar nou eenmaal tijd kost. Deze tips gaan je zeker weten helpen, maar helaas kun je niet toveren. We wish, hihi.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen