Het najaar komt er weer aan. Je lippen krijgen het dan zwaar te verduren met dat koude weer. Ze worden ruw en schraal en kunnen uitdrogen. Niet zo kissable dus. Met deze tips zorg je ervoor dat je ook in de herfst en winter mooie en verzorgde lippen hebt.

Vaseline
Smeer iedere ochtend en avond een beetje vaseline op je lippen. Zo voorkom je dat ze uitdrogen en blijven ze zacht. Ook kun je je lippen een vaselinemaskertje geven. Smeer een dikke laag op je lippen, laat deze vijf minuten intrekken en verwijder daarna de overtollige vaseline met een tissue.

Zacht scrubben
Je lippen worden droog van lippenstift en lipgloss. Het is beter om je lippen eerst zacht te scrubben met een tandenborstel, erna een beetje vaseline aan te brengen en dan pas je lipgloss of lippenstift. Zo creΓ«er je als het ware een soort beschermlaag op je lippen.

Zonnebloemolie
Heb je echt superdroge lippen? Doe er dan een beetje zonnebloemolie op en je hebt er geen last meer van. Een beetje boter wil ook nog wel eens goed werken.

Losse velletjes
Als je naast droge lippen, ook last hebt van losse velletjes, kun je deze er heel voorzichtig afhalen door er zachtjes met een handdoek overheen te wrijven. Probeer ze er vooral niet af te trekken: je huid kan dan verder scheuren en je lippen worden er ook niet mooier op als ze bloeden.

Niet likken
Hoe erg je ook de neiging hebt om je lippen te likken: niet doen! In het begin voelt het prettiger aan, maar uiteindelijk worden ze hier juist droger en pijnlijker van.

Drink veel water
Het is het beste om droge lippen van binnenuit te lijf te gaan door genoeg te drinken op een dag. Dus: veel water drinken! Drink geen koffie of alcohol. Deze hebben een licht uitdrogende werking op je huid, dus ook op je lippen.

Vitamine B en ijzer
Zorg ervoor dat je genoeg vitamine B en ijzer binnenkrijgt. Een tekort aan een van deze stoffen kan namelijk zorgen voor gescheurde lippen. Vitamine B zit bijvoorbeeld in groenten, melk, kaas en bananen en ijzer zit in in producten als vis, rundvlees en groenten als sperziebonen en broccoli.
Β