Je stapt ’s morgens uit bed, loopt naar de badkamer en wanneer je met een slaperig hoofd in de spiegel kijkt, zie je… jezelf met een bos vet haar! Je hebt geen tijd meer om te douchen, dus wat nu? Don’t worry: keep calm en lees onze tips.

Gebruik droogshampoo
Droogshampoo droogt je haar als het ware een beetje uit, doordat het 't vettige laagje op je haar absorbeert. Spuit de droogshampoo op de plekken waar je haar vet is, goed uitborstelen en done! Ook kun je met droogshampoo meer volume in je haar creëren, dus je kunt je haar wassen en stylen tegelijk! Ben je lekker snel klaar.

Niet te vaak kammen
Probeer je haar niet te vaak te kammen of er te vaak met je vingers doorheen te gaan. Zo 'verplaats' je het vet over je haar en gaat het er nog vetter uitzien.

Gebruik niet te veel shampoo
Je haar weinig of juist vaak wassen, heeft niet veel invloed op vet haar. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te veel shampoo in één keer gebruikt. Pas ook op dat je de shampoo niet te hard op je hoofdhuid masseert. Dit activeert de talgklieren die ervoor zorgen dat je haar vet wordt.

Speciale haarproducten
Gebruik altijd haarproducten die speciaal voor de vette hoofdhuid zijn gemaakt.

Citroensap
Je haar krijgt pas echt een boost als je er na het wassen een beetje citroensap in doet. Tien minuutjes laten intrekken en vervolgens goed uitspoelen. Je haar wordt zo minder vet, het krijgt meer glans én je krijgt er een sterkere hoofdhuid door.

Niet te vaak föhnen
Probeer je haar niet te vaak te föhnen. Je kunt het beter laten opdrogen. Als je het toch lliever wilt föhnen, kun je dit beter doen op een lagere stand met koude lucht.

Geen petjes en mutsjes
Draag geen petjes of mutjes. Daardoor ga je meer zweten en worden je talgklieren extra geactiveerd.

Alleen op de puntjes
Breng stylingproducten alleen op de puntjes van je haar aan en niet helemaal bij de wortels. Dit voorkomt extra talgproductie.

Verschoon regelmatig je kussensloop
Door elke dag met je hoofd (en dus je haren) op je kussen te liggen wordt je kussensloop vies. Deze bacteriën nemen je haren op. Verschoon dus regelmatig je kussensloop en je haar zal minder snel vet worden.