Nagels lakken is superfun, maar het is ook wel eens leuk om voor een natural look te gaan. En dan zijn mooie en witte nagels natuurlijk wel handig! Kunnen jouw nagels nog wel wat extra verzorging gebruiken? GIRLZ heeft 10 tips voor je verzameld.

1. Vochtinbrengende crème
Smeer je nagels en nagelriemen regelmatig in met een hydraterende crème. Zo houd je ze gezond en voorkom je dat ze uitdrogen.

2. Handschoenen
Wil je iets schoonmaken of afwassen? Gebruik dan altijd rubberen handschoenen! Schoonmaakmiddelen kunnen er namelijk voor zorgen dat je nagels uitdrogen.

3. Weken
Vul een teiltje met warm water en doe hier een schep zout bij. Week je nagels hier elke dag een kwartiertje in. Witte nagels gegarandeerd!

4. Basecoat
Gebruik altijd een basecoat voor je je nagels gaat lakken. Hierdoor worden je nagels beschermd en kunnen ze niet geel verkleuren door de nagellak.

5. Vitamine B (en A)
Dit is supergoed voor je nagels! Vitamine B zit vooral in groenten, fruit en eieren. En heb je last van droge nagelriemen? Eet dan producten met vitamine A en calcium, zoals broccoli, wortels, yoghurt en amandelen.

Lees ook: how to: lange nagels

6. Goed vijlen
Vijl je nagels altijd in één richting en nooit heen en weer! Doe het ook nooit gelijk na een douche, want dan zijn je nagels zacht en kunnen ze afbreken.

7. Nagellakremover zonder aceton
Aceton droogt je nagels namelijk uit, en dat wil je niet!

8. Citroen
Wil je wittere nagels? Dit kan met citroensap! Koop een citroen en snijd hem door midden. Druk vervolgens elk van je nagels erin voor een paar minuten. Je zult zien dat het resultaat levert!

9. Exit kunstnagels
Als je kunstnagels gebruikt, krijgen je eigen nagels amper lucht. Hierdoor worden ze zwak en droog. Skippen dus!

10. Lak met mate
Je nagels lakken is of course superleuk, maar doe dit niet té vaak. Gun je nagels even rust door een paar nagellakloze dagen in te plannen. Zo kunnen ze even ‘bijkomen’ en kun je ze insmeren met een vochtinbrengende crème (zie tip 1).

Lees ook: tips voor het lakken van je nagels