Als je van jezelf krullend haar hebt, kost het waarschijnlijk veel tijd en moeite om het er goed uit te laten zien. Anders heb je namelijk al snel een coupe pluizenbol en dat wil je natuurlijk niet. Heb jij krullen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Pluisvrij
Krullend haar blijft pluisvrij als je lokken goed gehydrateerd zijn. Gebruik dus geen föhn, maar laat je haar na het wassen aan de lucht drogen. Probeer het ook zo min mogelijk te wassen. Als je toch een keer je haar snel droog wilt krijgen, gebruik dan een föhn met diffuser en verdeel eerst een anti-frizz serum in je haar.

Producten
Kies voor producten die speciaal voor krullend haar zijn. De verzorging begint bij een hydraterende milde shampoo en conditioner. Af en toe een extra voedend masker gebruiken is ook goed voor jouw haardos. Op je handdoekdroge haar kun je een mousse verdelen zodat je krullen mooi worden gevormd.

Klitvrij
De beste manier om je krullen klitvrij te krijgen is door met je vingers door je haar te gaan. Eventueel kun je een grove kam gebruiken. Om te voorkomen dat je met een wilde bos haar wakker wordt, kun je het beste een zijden kussensloop over je kussen doen. Slapen met je haar in een knotje zorgt er ook voor dat je krullen minder in de war raken.

Kapsel
Krullend haar knippen is heel anders dan steil haar knippen. Ga dus op zoek naar een goede kapper die met jouw haar overweg kan. Laagjes zorgen voor een mooie vorm. Krullend haar moet altijd worden bijgeknipt als het droog is, omdat je dan pas kunt zien hoe het haar valt.

Glans
Missen jouw krullen een mooie glans? Kokosolie is een wonderproduct dat zorgt voor gehydrateerd en super shiny haar. Gebruik het af en toe als masker door je droge haar er volledig mee in te smeren. Laat het een paar uur intrekken of zelfs een hele nacht en was het er daarna goed uit met shampoo.

Lees ook: Tips tegen droog en pluizig haar