Wie wil er nu geen vollere wimpers? Je kunt natuurlijk nepwimpers proberen, maar daar heb je niet altijd tijd voor en zin in. Don’t worry, check hier onze tips om easy peasy vollere wimpers te krijgen.

Krullen van je wimpers

Door het krullen krijg je al een open oogopslag, en het geeft je wimpers net even dat oe la la effect! De wimperkrultang doet het werk voor je, en jij hoeft alleen maar op te passen dat je niet je ooglid tussen de tang hebt zitten.

Witte primer

Er zijn witte mascara’s te koop die je wimpers een stuk voller laten lijken. De witte mascara legt een laagje op je wimpers en met een likje zwarte mascara zijn ze daarna meteen een stuk voller.

Tightlinen

Say what? Tightlinen is een techniek die ervoor zorgt dat je wimpers voller lijken. Door je waterlijn – het lijntje aan de binnenkant van je oog boven –  in te kleuren krijg je een vollere oogopslag. Houd je oog halfgesloten en zet je oogpotlood net onder je bovenste wimpers en kleur zachtjes in. In het begin voelt het een beetje raar, maar het effect is echt amazing.

Babypoeder

Een beetje babypoeder op je wimpers aanbrengen na je primer of na het eerste laagje mascara geeft je instant vollere wimpers. Breng eerst een laagje mascara aan, dip dan een wattenstaafje in babypoeder en breng dit aan op je wimpers. Breng dan een nieuw laagje mascara aan en tadaa!

Mascara met vezeltjes

Er zijn speciale thickening mascara’s te koop. In de formule zitten kleine vezeltjes. Door het aanbrengen van je mascara blijven de vezeltjes op je wimpers plakken, en dit zorgt voor volle lashes. Kijk naar mascara’s van bijvoorbeeld Maybelline en Essence.

Meerdere lagen

Meerdere laagjes mascara zijn altijd een goed idee als je graag vollere wimpers wilt die op mogen vallen. Maar overdo het niet om spinnenpootjes te voorkomen.

De hoekjes

Vergeet de hoekjes van je wimpers niet! Je buitenste wimpers geven je juist zo’n mooie oogopslag. Draai je borsteltje van horizontaal naar verticaal om ook alle wimperhaartjes in de hoekjes te bedekken met mascara.

Wimperserum

Er bestaan speciale wimperserums die je ‘s nachts gebruikt en die je wimpers langer zouden maken en een vollere look geven. Je kunt ook voordat je gaat slapen een beetje vaseline op je wimpers smeren met een wattenstaafje om ze gehydrateerd te houden. Vaseline verbetert de conditie van je haartjes, waardoor ze er voller en mooier uit gaan zien.

Wimperextensions

Kim Kardashian heeft die mooie wimpers niet van zichzelf, ze maakt gebruik van wimperextensions. Je hebt gelijk vollere en langere wimpers waar je een paar weken geen omkijken naar hebt. Bij een salon worden kleine wimperhaartjes op je echte wimpers geplakt met een speciale lijm. Je kunt je wimpers zo voller en langer maken! Helaas is het laten zetten van wimperextensions wel vrij prijzig. Zorg ervoor dat je wimperextensions altijd laat aanbrengen en verwijderen bij een gespecialiseerde en gecertificeerde salon.

Beeld: 123RF

Lees ook: