kleding shoppen tips fashionista vintage

Toptips voor de budget fashionista

Weet jij altijd als eerste wanneer de sale begint? Ga jij de deur niet uit zonder je meest toffe outfit en funky shoes? Is shoppen je standaard antwoord als iemand je vraagt wat je dit weekend gaat doen en check je ook altijd Instagram voor meer inspiratie? Dan ben jij een échte shopgirl.

Klinkt super easy, maar al dat shoppen en inspiratie opdoen kost hartstikke veel tijd. En dat ene bijbaantje levert never genoeg op voor al die fancy outfits. Tijd voor slimme shoptips dus. Zo heb jij straks veel meer in je kast voor veel minder geld.

Scoren op de vintage vlooienmarkt

Je kent ze wel, die girls die altijd in de meest coole jurkjes, booties en matching tassen verschijnen. Van die unieke items die je zelf nergens tegenkomt. Vanaf vandaag scoor jij ze ook, maar dan wél voor een kleine prijs. Op een vintage markt koop jij je nieuwe kleding direct van een andere fashionqueen. Dat is handig, want zo kun je live over de prijs onderhandelen. Het grootste aanbod is vintage, maar sommige meiden bieden hun miskopen aan, met prijskaartjes er nog aan. Je kunt natuurlijk regelrecht naar de meest bekende vintage markten in Amsterdam. Het Waterlooplein en de IJhallen stromen daar elk weekend vol met fashionista’s op zoek naar dat ene smashing rokje. Maar wat dacht je van Groningen of Arnhem? Klein Berlijn is een toffe markt die jaarlijks georganiseerd wordt op de Grote Markt. En op de Wijvenkraam in Arnhem, shop je tussen de foodtrucks en dj’s. Voor deze best kept secret markten moet je dus wel even je agenda trekken. Maar voor een echte shopaholic is dat vast geen enkel probleem.

Shop gratis door te swappen

Het kan nog goedkoper. Met de Swapp app ruil je namelijk helemaal gratis jouw kleding en shoes tegen een tof item van een andere swapper. Hoe hipper de stukken die jij in de aanbieding hebt, hoe makkelijker je ruilt natuurlijk. Handig, als je iets in de verkeerde maat in je kast hebt hangen. Er zijn ook swappers die kleding te koop aanbieden. Zo kun je zelf ook geld bijverdienen met de Swapp app. Maak gewoon eventjes een digitale kledingkast aan, vertel de andere swappers of je wilt ruilen of verkopen en je kunt aan de slag. Het meest bespaar je door te swappen met iemand uit je buurt. Dan komen er geen verzendkosten bij.

Bekende merken onder de tien euro

Shop jij liever vanaf je mobiel? Dan zit je goed bij websites die alles aanbieden onder de tien euro. Veel grote merken laten hun merkkleding uit de sales online verkopen. Zo ook op de website van everything5pounds.com. Hier koop je alles voor vijf pond. Alleen willen die grote merken niet dat jij dit weet, dus halen ze soms de labels er uit. Bespaar je liever op verzendkosten? Check dan het Nederlandse tientjeofminder.nl. Hier koop je tweedehands merkkleding voor minder dan tien euro. Dat is nog eens lekker inslaan.

Lees ook:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen