Als het een keer lekker warm is in Nederland, racen we met z’n allen naar het strand om lekker van de zon te genieten. Maar na zo’n dagje strand, voelt je haar meestal een beetje stug, viezig en droog aan. Girlz! geeft tips.

Bescherming
Niet alleen je huid, maar ook je haar heeft bescherming tegen de zon nodig. Doe daarom voordat je naar het strand gaat een speciale haarspray of lotion met UV-filter in je haar. Een goedkopere manier om je haar te beschermen is door zonnebrandcrème in je haar te smeren.

Goed wassen
Al dat zand en zout gaat na een dagje bakken op het strand in je haar zitten. Gebruik daarom een verzorgende shampoo en daarna een crèmespoeling zodat je haar na het wassen lekker zacht aanvoelt.

Dof haar
Is je haar dof geworden door het zeewater? Spoel je haar na het wassen uit met koud water en doe een verzorgende serum in je haar. Je kunt ook extra vaak je haar borstelen, want dit stimuleert de bloedsomloop, waardoor je lokken gaan glanzen.

Haar kammen
Borstel je haar voor het wassen, want dat maakt het haar losser, het vuil verdwijnt gemakkelijker en je verliest tijdens het douchen minder haren. Kam na het wassen je natte haar met een grove kam van natuurlijk materiaal. Doe voorzichtig, want nat haar kan snel afbreken. Laat je haar gewoon opdrogen zonder een föhn te gebruiken.

Extra voeding
In de zomer kan je haar wel wat extra voeding gebruiken om uitdroging te voorkomen. Gebruik dus lekker veel conditioner. Ook elke week een haarmaskertje is een must. Krijg je niet genoeg zakgeld? Breng dan voordat je gaat slapen olijfolie met een watje op je haar aan, wikkel er een handdoek om en laat de olie de hele nacht intrekken. Werkt perfect!