Echte schoonheid zit van binnen. Maar wist je dat wat je eet, ook echt effect heeft op je uiterlijk? Wij hebben vijf soorten voedsel op een rijtje gezet voor gezond haar.

Je haar verzorgen is een dagelijks ritueel. Je wast het, je kamt het, je fΓΆhnt het en noem het maar op. Maar je kunt je haar ook verzorgen van binnenuit. Van deze 5 soorten voedsel krijg je gezond en mooi haar.

Β 
  1. Voedsel met omega-3 vetten. Deze vetten zorgen voor een gezonde glans over je haar. Voedsel met omega-3 vetten zijn onder andere walnoten, zalm en makreel.
  2. Volkoren producten. Deze producten zorgen voor een dosis zink en ijzer, waar je haar sneller van gaat groeien. Volkoren brood, volkoren pasta en ontbijtgranen zitten vol met vezels.
  3. Fruit en donkergroene groentes. Van spinazie en broccoli krijg je ijzer en calcium binnen die als een natuurlijke conditioner voor je haar werken. Fruit met veel vitamine C zorgt voor steviger haar.
  4. Oesters. Je moet er wel van houden, maar in oesters zit een bepaald soort hormoon waardoor je haaruitval minder wordt!Β 
  5. Noten. Naast walnoten voor meer glans, kun je ook cashewnoten, pecannoten en amandelen eten voor gezonder haar. Door te snacken van deze noten wordt je haar dikker.