Wij girls zijn gek op onze haren. Het moet altijd perfect zitten en o wee als iemand het door de war haalt. Maar als we een keer een ander kapsel willen, vinden we het bij de kapper altijd erg moeilijk om wat leuks uit te kiezen. Want wat staat je nu wel en wat niet? Wij vertellen je welke kapsels het best bij jou passen!

Gezichtsvorm
Het draait allemaal om je gezichtsvorm. Of je nu een rond of een ovaal gezicht heb, er zijn altijd kapsels die perfect bij jouw vorm passen. Het is wel belangrijk om er zeker van te zijn welke vorm jouw gezicht heeft. Doe daarom je haar in een strakke staart, zodat al je haar uit je gezicht verdwijnt. Pak er een spiegel bij en kijk naar alle kenmerken van je gezicht. Is de onderkant breder, heb je een lang voorhoofd of lijkt je gezicht een beetje op een hart?
Kijk dus supergoed naar jezelf, zo wordt het vanzelf duidelijk welke gezichtsvorm jij hebt.

 

Ovaal
Is jouw gezicht wat breder bij de jukbeenderen en wordt je gezicht naar de kin toe wat puntiger? Lucky you! Een ovale gezichtsvorm is de meest makkelijke. Dit betekent dat eigenlijk alle kapsels jou mooi staan. Dus ga lekker experimenteren met je haar, je kunt het hebben!

 

 

Lang
Bij een lang gezicht is het voorhoofd vaak wat hoger en de rest van het gezicht smal. Korte en halflange kapsels staan jou supermooi! Ook een pony staat je erg goed. De truc is om het haar aan de zijkant van je gezicht meer volume te geven voor een iets voller effect. Probeer heel lange kapsels te vermijden.

 

Rond
Een rond gezicht betekent dat de lengte en de breedte van je gezicht bijna hetzelfde zijn. Door middel van je kapsel kun je proberen je gezicht iets langer te laten lijken. Dus zorg ervoor dat je kapsel niet zoveel volume heeft aan de zijkant. Kapsels met laagjes staan jou heel goed, net als rechte lijnen!

 

 

Vierkant
Als je een vierkante gezichtsvorm hebt, betekent dat dat je een sterk en breed voorhoofd hebt en een hoekige kaak. Halflange kapsels net boven of onder de kaaklijn staan jou het allerbeste. Dus kom maar op met die hippe bob! Om je gezicht ietsje minder mannelijk te maken, kun je kiezen voor een pony of een schuine lok.

 

Driehoekig
Jij hebt een iets bredere kaaklijn en een smal voorhoofd en smalle jukbeenderen. Je kunt het beste kiezen voor een kapsel met volume bovenop. Natuurlijk niet te veel, maar net genoeg zodat je brede kaaklijn wat smaller lijkt! Een korte coupe staat jou erg mooi, maar als je toch lang haar wilt, kies dan voor een mooie lok aan de voorkant!

 

Hartvormig
The shape of love! Jouw voorhoofd is wat breder en je hebt een smalle kin. Door middel van je kapsel kun je proberen je kaak iets breder te laten lijken. Krullen of laagjes staan jou heel tof!